Tomograful de la Spitalul Judeţean a obţinut avizele şi va fi pus în funcţiune

Tomograful de la Spitalul Judeţean a obţinut avizele şi va fi pus în funcţiune

Tomograful a ajuns în Ploieşti la sfârşitul lunii noiembrie 2012. FOTO Dana Mihai

Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) a dat avizul de funcţionare pentru tomograful de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti

Ştiri pe aceeaşi temă

Problema acestui aviz, în lipsa căruia tomograful de ultimă generaţie de la Spitalul Judeţean nu putea fi dat în folosinţă, a fost, săptămâna trecută, şi tema unei discuţii între preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, prim-ministrul  României, Victor Ponta şi secretarul general al CNCAN, Bogdan Crăciunoiu.

Tomograful a costat peste 1,9 milioane de lei (aproximativ 500.000 de euro) care au venit în totalitate de la CJ Prahova, deşi, iniţial, 90% din fonduri ar fi trebuit să vină de la Ministerul Sănătăţii. Aparatura a fost adusă la sfârşitul lunii noiembrie 2012, iar în tot acest timp nu a putut fi folosită, în lipsa avizului CNCAN.

Probele finale de punere în funcţiune şi pregătirea personalului pentru exploatarea în bune condiţii a tomografului au început încă de la jumătatea acestei săptămâni, urmând ca, de luni, acesta să poată fi şi folosit.

Tomograful va fi folosit gratuit pentru urgenţe, iar investigaţiile cu trimitere de la medic vor costa de la 250 de lei (fără substanţă de contrast) până la 500 de lei (cu substanţă de contrast).

Aparatul poate asigura, zilnic, 40-45 de tomografii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările