Tatăl acuzat că şi-a abuzat sexual timp de un an fetiţele de 6 şi 9 ani. Pedeapsa cu iz simbolic primită la judecătorie

Tatăl acuzat că şi-a abuzat sexual timp de un an fetiţele de 6 şi 9 ani. Pedeapsa cu iz simbolic primită la judecătorie

Sorin Iana a fost arestat preventiv, dar în prezent se află sub control judiciar FOTO Diana Frîncu

Ploieşteanul Sorin Costin Iana (37 de ani), un bărbat acuzat că şi-a violat cele două fetiţe în repetare rânduri, a fost condamnat de prima instanţă. Judecătoria Ploieşti a decis ca bărbatul este vinovat de corupere sexuală.

Sorin Costin Iana a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare, fiind găsit vinovat pentru corupere sexuală a minorilor în formă continuată, victime fiind cele două fiice ale sale, una în vârstă de şase ani şi cea de-a doua în vârstă de nouă ani. Decizia nu este definitivă.

Procurorii l-au trimis în judecată pe tatăl pedofil, în septembrie 2017, sub acuzaţiile de viol, doar că judecătorul a decis să schimbe încadrarea juridică a faptelor din viol în formă continuată în corupere sexuală. Asta înseamnă că bărbatul nu a avut raporturi sexuale directe cu cele două fiice ale sale. Copilele fie au asistat la scene nepotrivite vârstei, fie tatăl le-a ademenit într-un joc sexual sau a întreţinut relaţii sexuale în prezenţa acestora.

Potrivt Codului Penal, pedeapsa maximă pentru astfel de fapte este de şapte ani.

Sorin Iana a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv în data de 3 august 2017. În perioada cât a fost urmărit penal şi apoi judecat, bărbatul s-a aflat în arest preventiv. În prezent, Iana a fost plasat în control judiciar, potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Ploieşti, Alin Ene.

Soluţia dată de prima instanţă a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Ploieşti. Dacă după judecarea apelului soluţia va rămâne aceeaşi, Iana nu va mai face decât câteva luni de închisoare pentru că din pedeapsa primită de un an şi două luni i se va scădea perioada în care a stat în arest preventiv.

Cazua a ajuns în atenţia autorităţilor după ce o rudă a celor două fetiţe a sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în legătură cu trauma prin care trec copilele.

Potrivit unor surse, abuzul ar fi avut loc pe tot parcursul anului 2016, chiar în apartamentul familiei, iar mama victimelor nu ştia prin ce chin trec fetele sale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: