Strigătul de ajutor al unui medic: „Unde sunt epidemiologii, managerii? În case, ca şoarecii, rezolvă problemele prin telefon“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic chirurg de la Spitalul Judeţean de Urgenţe Ploieşti trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia generată de pacienţii suspecţi de COVID-19 care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Medicii au prins curaj şi alertează prin postări pe reţelele de socializare că nu există un protocol clar cu privire la astfel de situaţii. Nimeni nu ştie unde trebuie tratat un suspect de COVID-19, dar care are şi alte afecţiuni pentru care necesită intervenţie medicală.

”Mi-a scris un prieten asta noapte :

,,Situaţie: la UPU SJU, în momentul ăsta este un pacient venit din Germania, suspect Covid. Omul a fost adus în UPU, cu o litiază biliară, peste 38 temp, posibil un icter. Clar nu poate fi operat acolo pentru că ar termina spitalul ca la Suceava. Tiu (dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina n.r.) refuză să-l primească la Câmpina şi i-a îmbârligat pe cei de la SJU să-l trimită la CF (Spitalul CFR, n.r.). Conform protocolului, Câmpina e spital primar şi are şi tot ce-i trebuie pt operaţia laparoscopică. Aştia de la CF spun că au închis blocul operator şi au pregătit pt suspecţi care nu au asemenea complicatii. Soluţia ar fi să-l stabilizeze, apoi să îl duca la Movila. Ăsta însă e deja full, dar se poate rezolva mutând suspecţii fără complicatii la CF. Sper ca nu v-am ameţit. Dacă exista linia PCR, se vedea în 2 ore dacă e pozitiv şi îl băgau direct în chirurgie, în caz că nu era. Aşa însă, fără PCR, aşteaptă 2-3 zile. Ăştia vor avea pe conştiinţă mulţi nefericiţi, dacă deja la primul hop se c..ă pe ei“,

Exista cazuri de covid-19 , care se manifestă clinic cu dureri abdominale, uneori ca de pancreatită acută. Diagnosticul diferenţial se poate face folosind CT torace şi abdomen, pe lângă examenul clinic şi biologic . Sunt imagini CT pulmonar, sugestive pentru Covid, chiar dacă testul e cel care confirmă contaminarea.

medic dan oprea ploiesti foto facebook

Medicul Dan Oprea FOTO Facebook

Eu sunt de gardă astăzi, la Chirurgie-SJU Ploieşti.

Am întrebat la sala dacă avem echipament de protecţie. Avem, dar incomplet, deci nesigur. Daca trebuie să operăm, vom fi contaminaţi. Nu s-a sinchisit nimeni, până astăzi, să ne facă un instructaj, măcar elementar. Management de spital, managementul unor astfel de situaţii, ZERO !!!!

Avem poliţie şi armată pe străzi să oblige oamenii să stea în casă şi să încaseze amenzi .
În spital nu este nimeni care este în stare să gestioneze această pandemie. Este stare de urgenţă pentru cine ????!!!
Fiecare face ce vrea muşchiul lui.
Unde sunt epidemiologii, cei de la protecţia muncii, managerii, (avem aşa ceva ???).
În case ca şoarecii ..... rezolvă problemele prin telefon. Au familii şi au dreptul la sănătate !!!??!!!
DAR NOI ???
Avem doar obligaţii ???
Nu avem dreptul la protecţie, la sănătate ?????
Se testeaza 10.000 de bucureşteni, pentru că aşa vor unii profesionişti din sănătate, ministerul se delimitează de această acţiune .... este anarhie sau ce ??
Mai există instituţii ale statului valide şi apte să acţioneze ???

Exista o strategie, un plan de acţiune articulat şi coerent ????
Sau, Dumnezeu cu mila ??
Dumnezeu da , dar nu baga in traista ???
Cum facem ??
Stie cineva ??“, este mesajul medicului din Ploieşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite