Staţiunile balneoclimaterice din România, „vedete“ într-un album lansat la Muzeul de Istorie Prahova

Staţiunile balneoclimaterice din România, „vedete“ într-un album lansat la Muzeul de Istorie Prahova

Albumele vor fi lansate la Muzeul de Istorie şi Arheologie Prahova. FOTO Adevărul Ploieşti

Albumele „Staţiunile balneoclimaterice româneşti. Sfârşitul secolului al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea“ şi „Capodopere din patrimonial Muzeului de Istorie“ vor fi lansate la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova

Ştiri pe aceeaşi temă

În anul 2011, Muzeul Naţional de Istorie a României a iniţiat proiectele „IMAGO ROMANIAE“ şi „CAPODOPERE 2019“,  în scopul valorificării patrimoniului cultural românesc, înţeles în integralitatea sa - de la cel arheologic, istoric, artistic, etnografic, până la cel legat de istoria naturală. 

Proiectul  IMAGO ROMANIAE şi-a propus să împărtăşească privirii şi gândirii străinilor, şi mai apoi românilor, imagini reale sau virtuale ale teritoriilor care fac sau au făcut parte din România, dar şi a oamenilor din acele locuri.

Colecţiile de cărţi poştale ilustrate, fotografie istorică şi hărţi, gravuri, litografii, desene şi picturi sunt în principal, mijloacele prin care putem urmări, de-a lungul secolelor dezvoltarea umană şi progresul industrial.

Proiectul CAPODOPERE 2019  doreşte ca în anul 2019, muzeele şi colecţiile din România să realizeze un site, un CD şi o suită de volume, care să prezinte  cele 2019 capodopere alese din patrimoniul cultural românesc.

Proiectele sunt deschise tuturor instituţiilor care deţin patrimoniu cultural imagistic, cât şi colecţionarilor particulari.

Lansarea celor două albume este programată pentru vineri, 25 ianuarie, de la ora 11.00, la sediul muzeului din Ploieşti, sub îndrumarea directorului Muzeului Naţional de Istorie a României, dr. Ernest Oberlander Târnoveanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările