Spitalele din Prahova cedează unul după altul în faţa noului virus. Focar nou printre medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de la secţia de boli infecţioase din Ploieşti FOTO Ramona Vasile
Medicii de la secţia de boli infecţioase din Ploieşti FOTO Ramona Vasile

Un nou focar de coronavirus a fost descoeprit, marţi 14 iulie, într-un spital din Prahova. Este ce-a de-a patra unitate medicală de stat în care medici, asistente şi pacienţi au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus.

Potrivit unor surse medicale, un medic, trei asistenţi, un personal auxiliar şi doi pacienţi din Spitalul Orăşenesc Băicoi au primit rezultate pozitive la testul pentru COVID. Alte două asistente care lucrează în acelaşi spital sunt internate la spitalul CFR, ca suspecte. Acestea aşteaptă în cursul zilei de astăzi rezultateul testelor.

În Prahova nu trece o zi fără ca DSP să descopere focare noi. După cel de la spitalul Băicoi, a fost depistat un alt focar la o fabrică din Ploieşti. În ultimele 24 de ore au fost anunţate 32 de cazuri noi în Prahova.

În afară de Spitalul din Băicoi, au fost depistate focare de coronavirus în Spitalul Judeţean de Urgenţă, în Spitalul de Pediatrie şi în Spitalul Municipal Ploieşti.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 845 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 42 au decedat, iar 167 au fost declarate vindecate şi externate. În spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi 14 pacienţi, dintre care 9 sunt intubaţi.

Potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate încă 2 decese:

- 41) persoană de sex masculin, 77 ani, internat în 30.06, decedat 13.07. Boli: leucemie limfatică cronică, boală renală cu acutizare.

- 42) persoană de sex masculin, 69 ani, internat în 13.07, decedat în aceeaşi zi. Boli: diabet zaharat tip II, insuficienţă cardiacă clasa 4, boală cardiacă ischemică, hipertensiune arterială, insuficienţă renală acută.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite