Sora premierului Victor Ponta a fost audiată la DNA Ploieşti. Doi foşti prefecţi de Prahova, citaţi ca martori de procurori

Sora premierului Victor Ponta a fost audiată la DNA Ploieşti. Doi foşti prefecţi de Prahova, citaţi ca martori de procurori

Alexandra Herţanu a fost audiată joi la DNA Ploieşti. FOTO Adevărul Ploieşti

Alexandra Herţanu, sora lui Victor Ponta, a ajuns joi dimineaţă la sediul DNA Ploieşti pentru audieri în dosarul în care este implicat Iulian Herţanu, cumnatul premierului. Sora premierului a ieşit după aproximativ două ore de la audieri, fără să facă declaraţii

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 11.00

Alexandra Herţanu a ieşit de la audieri după aproximativ două ore, fără să facă declaraţii. Surse judiciare spun că sora premierului a fost chemată la DNA Ploieşti în calitate de martor şi avut de îndeplinit proceduri după ce anchetatorii au ridicat mai multe calculatoare în urmă cu aproximativ două săptămâni de la firma lui Iulian Herţanu, soţul acesteia, calculatoare care au fost folosite şi de Alexandra Herţanu.

Sora premierului a spus doar, la ieşirea de la audieri, că "a avut ceva de recuperat". 

Audierile s-au încheiat şi pentru Radu Oprea, în prezent senator, şi Corneliu Popescu, ambii foşti prefecţi ai judeţului Prahova.

Senatorul PSD Radu Oprea nu a vrut să dea detalii despre dosarul în care a fost audiat în calitate de martor, în timp ce Corneliu Popescu a spus că audierea sa nu are legătură cu dosarul Herţanu, ci cu un alt dosar privind retrocedarea a 50 de hectare de pădure familiei Cantacuzino pe raza localităţii prahovene Floreşti. 

ORA 09.30

Alexandra Herţanu a ajuns la DNA Ploieşti în jurul orei 9.00 şi a intrat imediat la audieri, fără a face declaraţii.

La sediul DNA a ajuns joi şi senatorul de Prahova Radu Oprea (PSD), care a fost citat ca martor în dosarul în care este cercetat în stare de arest preventiv Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

În acelaşi dosar de fraudare de fonduri europene la canalizarea oraşului Comarnic au fost puşi sub control judiciar deputaţii de Prahova Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma, dar şi tatăl acestuia din urmă, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum şi omul de afaceri Liviu Munteanu.

Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, şi omul de afaceri Vladimir Ciorbă sunt arestaţi preventiv în dosar. 

Pe aceeaşi temă

Victor Ponta: Mama mea nu a fost chemată la DNA pentru audieri. Firmele cumnatului meu nu au avut contracte cu Guvernul. Victor Ponta a declarat, vineri, că mama sa, Cornelia Naum, nu a fost chemată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) la audieri în dosarul în care este arestat preventiv Iulian Herţanu, cumnatul lui. „Este o mizerie ordinară”, a subliniat premierul.

Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma contestă controlul judiciar dispus de procurorii DNA. Deputaţii Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, au contestat la Curtea Supremă controlul judiciar impus de procurorii anticorupţie în dosarul fraudării de fonduri europene în care este arestat preventiv Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările