Singurul câine de intervenţie al Salvamont Prahova, aruncat în jnepeni de o turistă speriată: „Astăzi, Carp a fost lovit de un pantof roz”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carp şi partenerul său Sergiu Frusinoiu, salvamontist în cadrul echipei Salvamont Prahova FOTO Facebook/Sergiu Frusinoiu
Carp şi partenerul său Sergiu Frusinoiu, salvamontist în cadrul echipei Salvamont Prahova FOTO Facebook/Sergiu Frusinoiu

Carp, un câine din rasa border-collie, singurul câine de intervenţie în caz de avalanşă al echipei Salvamont Prahova a fost lovit de o turistă care s-a speriat de el pe un traseu din Bucegi. Sergiu Frusinoiu, salvamontistul care se îngrijeşte de Carp, a relatat întreaga întâmplare nefericită pe pagina sa de Facebook.

Salvatorul susţine că tânăra s-a speriat de câine, deşi fusese avertizată că acesta nu este agresiv şi nu are de ce să se teamă. Femeia l-a lovit în burtă cu piciorul, iar câinele ”a aterizat” în jnepeni care, susţine Sergiu Frusinoiu, au blocat din fericire prăbuşirea câinelui în prăpastie şi un final tragic.

”Totdeauna am fost apărătorul aşa-zişilor "pantofari", am empatizat cu aceştia gândind că vor şi ei să vadă muntele şi că nu trebuie să investească o mică avere în echipament pentru a putea, mai ales că nu toţi îşi permit să îl achiziţioneze. Muntele este pentru toată lumea şi m-am opus totdeauna oricărei îngradiri a accesului la acesta. Şi eu am urcat cu teneşi când eram mic şi am crescut mare dar nu încurajez deloc asta.

Astăzi am ieşit la o alergare cu Carp pe Jepii Mici la urcare şi Jepii Mari la coborâre. Carp, cel mai bun prieten al meu dar şi colegul meu, când alergăm, este cu câţiva metri în faţa mea. De obicei, oamenii, când îl văd, se bucură şi încearcă să interactioneze cu el. Astăzi nu a fost ca de obicei, la coborârea pe Jepii Mari, am întâlnit o domniţă însoţită de doi flăcăi la care am strigat din timp să nu se sperie de căţel deoarece vegetaţia abundentă nu îl lăsa să se vadă decât când era foarte aproape. Domniţa, cea avertizată în prealabil, se sperie inexplicabil şi îi aplică un şpiţ în burtă, aruncându-l în jnepenii care l-au salvat de o cadere potenţial fatală. Am dat din cap dezaprobator şi mi-am continuat alergarea, oprindu-mă dupa ceva zeci de metri pentru a-l pupa.

Unde vreau să ajung este: dacă esti terifiat de munte şi trebuie să sufli in vuvuzele non stop, sa asculti muzică în boxe portabile şi să loveşti animale doar că iţi e frică de tot ce mişcă, te rog, stai acasă sau gaseste-ţi altă activitate. Muntele nu e de tine şi e ok!

Cu siguranţă voi fi întrebat de ce nu m-am oprit la cei trei iar răspunsul este: cu siguranţă totul ar fi degenerat în violenţă şi aş fi fost nevoit să mă apăr ceea ce, cu siguranţă, nu ar fi făcut cinste însemnelor de pe tricoul meu roşu şi s-ar fi opus eticilor mele personale la adresa locului meu de munca.

P. S. În viitor mă aştept să fiu îmbăiat cu spray de urs, şi eu şi Carp, luând în considerare că regimul de vânzare ale acestora este acelaşi ca şi al deodorantului”, este relatarea postată de Sergiu Frusinoiu pe pagina sa de Facebook.

Carp are aproape trei ani şi este special antrenat pentru intervenţiile cele mai dificile pe munte: descoperă turiştii surprinşi de avalanşă. Se antrenează zilnic cu partenerul său şi este vedeta echipei Salvamont Prahova, dar şi pe toate traseele din Bucegi unde este cunoscut de turiştii care ajung frecvent pe munte.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite