Sinaia va avea cea mai „înaltă“ telegondolă din România. Instalaţia ajunge la 2.000 de metri

Sinaia va avea cea mai „înaltă“ telegondolă din România. Instalaţia ajunge la 2.000 de metri

Noua telegondolă va face legătura între Cota 1400 şi Cota 2000. FOTO Adevărul

Reprezentanţii Primăriei Sinaia au demarat proiectul unei telegondole care să asigure transportul turiştilor de la 1.400 de metri, altitudinea până la care ajunge în prezent instalaţia, până la 2.000 de metri. Investiţia pentru cea mai „înaltă“ telegondolă din România ajunge la 10 milioane de euro

Ştiri pe aceeaşi temă

Vlad Oprea, primarul staţiunii Sinaia, este cel care a făcut anunţul privind demararea lucrărilor la noua instalaţie pe cablu din staţiune. Edilul spune că telegondola va face legătura între Cota 1400 şi Cota 2000, o investiţie de 10 milioane de euro care vor fi asiguraţi dintr-un împrumut bancar contractat de administraţia locală.

Potrivit lui Vlad Oprea, aceasta este singura investiţie de acest gen care se derulează în prezent în ţară, iar noua instalaţie de transport va stabili recordul naţional pentru altitudinea la care ajunge o telegondolă.

Investiţia „Telegondola Sinaia –Tronson 2” va fi gata în luna decembrie, când demarează sezonul de iarnă în Sinaia, şi va face legătura cu pârtiile de mare altitudine din staţiune, Valea Dorului şi Valea Soarelui, şi zona Cota 1400.

Din punct de vedere tehnic, staţia inferioară, de îmbarcare pentru schiori şi turişti, va fi amplasată la altitudinea de circa 1433 m, la o distanţă de aproximativ 30 de metri de staţia superioară a primului tronson.

Staţia superioară, de debarcare pentru schiori şi turişti, va fi amplasată la circa 160 m sud-est de Vârful Furnica (2101,31 m), la o distanţă de 240 de metri de staţia superioară a Telescaunului Valea Soarelui, la altitudinea de 2003 m.

Capacitatea de transport a telegondolei va fi de 1500 de persoane pe oră pentru sezonul de iarnă, 41 de gondole de câte 8 locuri.

Iarna trecută, pentru o cursă dus cu telegondola, adulţii au plătit 20 de lei, şi 34 de lei, pentru una dus-întors. Copiii au avut reduceri, 13 lei doar dus şi 25 de lei pentru dus-întors.

Telegondola actuală din Sinaia a fost disputată de Primărie şi de firma de leasing, respectiv Dunărea IFN SA, după ce Primăria Sinaia nu a achitat la timp o rată 300.000 de euro, dintr-un contract total de 7,6 milioane de euro, din care 2,3 milioane proveneau din fonduri guvernamentale.

Mai puteţi citi

Telegondola din Sinaia se extinde. Proiectul va uni cele două domenii schiabile din staţiune. “Telegondola Sinaia –Tronson 2” este un proiect prin care vor fi unite celor două zone schiabiIe din Sinaia, Zona Valea Dorului – Valea Soarelui şi Zona Cota 1400.

Telegondola din Sinaia rămâne la primărie. Procesul de executare silită a fost câştigat după doi ani. Sentinţă definitivă şi irevocabilă în cazul executării telegondolei Sinaia, care rămâne un bun public. Primăria a câştigat procesul prin care se anulează toate formele de executare a instalaţiei pe cablu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările