Scandal din cauza închiderii şcolilor la Sinaia. „Vremea n-a fost chiar atât de rea încât să pună în pericol viaţa elevilor“

Scandal din cauza
închiderii şcolilor la Sinaia. „Vremea n-a
fost chiar atât de rea încât să pună în pericol viaţa elevilor“

În Sinaia au fost doborâţi 15 copaci de vântul care suflă în rafale cu peste 90 de km/ h FOTO Diana F.

Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, a anunţat că Vlad Oprea, primarul localităţii Siniaia, şi-a depăşit atribuţiunile atunci când a decis de la sine putere să suspende cursurile joi, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Toader a motivat supărarea prin faptul că vremea la Sinaia nu a fost atât de rea încât să se impună o asemenea decizie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile din Sinaia au anunţat în această dimineaţă la prima oră, pe paginile de facebook ale Primăriei, dar şi ale unităţilor de învăţământ că elevi pot rămâne acasă astăzi, cursurile urmând să fie suspendate atât la Colegiul Mihai Cantacuzino, cât şi la Şcoala George Enescu.

Vlad Oprea, primarul din Sinaia, a anunţat într-un mesaj postat tot pe facebook că elevii care au reuşit să ajungă totuşi la şcoală pot rămâne la program unde vor fi supravegheaţi de profesori.

La Sinaia ninge viscolit încă din cursul nopţii, iar vântul suflă cu putere, cu o viteză de 80-90 de km/h. Străzile din staţiune sunt parţial blocate de stratul de zăpadă şi de gheaţă, iar în unele cartiere mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt direct pe carosabil.

Mai multe echipaje ale ISU Prahova intervin la această oră la Sinaia pe străzile Mănăstirii, Avram Iancu, Peleşului şi Calea Codrului pentru degajarea trunchiurilor de copaci care au afectat atât circulaţia, dar şi câteva locuinţe din zonă, fără a produce pagube mari însă. Un copac a doborât de vânt a căzut pe terasa unui hotel de cinci stele din Sinaia, dar şi pe firele electrice, iar alţi doi arbori au căzut pe carosabil în aceeaşi zonă, fără a produce victime.

În acest condiţii autorităţile judeţene spun că suspendarea cursurilor la Sinaia nu se justifică.


“Nu este datoria primarului să decidă suspendarea cursurilor. Aşa ceva se decide doar de către o comisie pentru situaţii de urgenţă, iar în cazuri punctuale de către Inspectoratul Şcolar, la solicitarea scrisă a directorului şcolii. Inspectoratul Şcolar Prahova nu ştia nimic dimineaţă despre închiderea şcoliilor din Sinaia. Nu este la latitudinea primarului să suspende cursurile. El are în atribuţii doar clădirea. În plus nici măcar nu este în localitate. Este la schi. Anunţul pe facebook a fost postat de citymanagerul din Sinaia. Despre asta vorbim. Unii copii au ajuns la şcoală pentru că nu au ştiut că nu se învaţă”, a declarat, pentru “Adevărul”, Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova.

În tot nordul judeţului Prahova vântul care a suflat cu peste 90 de kilometri la oră a făcut ravagii în zona Valea Prahovei unde sunt peste o mie de consumatori fără curent electric. Sunt afectate în special gospodării din Buşteni, Poiana Ţapului şi Sinaia. Aici acţionează 13 echipe de la electrica pentru remedierea situaţiei.

În ajutorul echipelor de la ISU au intervenit şi voluntari de la Serviciul Voluntar pentru situaţii de urgenţă Buşteni care acţionează în zona şcolilor pentru îndepărtarea zăpezii, dar şi pentru îndepărtarea copacilor doborâţi de vânt.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările