Sala Sporturilor din Ploieşti se redeschide, după doi ani de lucrări. Politicienii din Prahova se ceartă pe „merite“

Sala Sporturilor din Ploieşti se redeschide, după doi ani de lucrări. Politicienii din Prahova se ceartă pe „merite“

Sala în care Asesoft Ploieşti a câştigat campionate a fost închisă peste doi ani pentru renovare. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti

Sala Sporturilor din Ploieşti va fi inaugurată vineri cu un amical între campionii de la CSU Asesoft şi Steaua CSM Bucureşti. Mai multe panouri apărute în oraş, în care apar Victor Ponta, Iulian Bădescu şi Mircea Cosma cu mesajul „Am promis. Am făcut! Sala Sporturilor Olimpia“ sunt criticate de Roberta Anastase care spune că proiectul a fost finanţat de Guvernul Boc

Ştiri pe aceeaşi temă

Începute în 2011, în august, lucrările de renovare a Sălii de Sport Olimpia din Ploieşti, au stopate în 2012 pentru aproape un an, din cauza lipsei de fonduri pentru terminarea investiţiei, estimată la 2,6 milioane de euro, bani proveniţi majoritar de la Ministerul Dezvoltării. Pentru finalizare a mai fost nevoie de alocarea, în acest an, de la Guvern şi autorităţile locale, a încă aproximativ 20 de milioane de lei.

Noua arenă, la standarde europene, cu 3.000 de locuri, va fi inaugurată vineri, cu un meci amical între CSU Asesoft, echipa de baschet a Ploieştiului şi campioană a României, care a jucat în tot acest timp la o sală de sport din comuna Brazi, şi Steaua CSM Bucureşti.

La inaugurarea sălii este aşteptat şi premierul Victor Ponta, dar şi numeroase alte oficialităţi, iar CSU Asesoft va face prezentarea oficială a jucătorilor şi îşi va lansa un imn, cântat de artistul hip-hop DOC de la CTC (Controlul Tehnic de Calitate).

Inaugurarea Sălii Sporturilor este, însă, şi prilej de dispută între politicieni, la Ploieşti. De câteva zile, în oraş au apărut panouri  imense cu Victor Ponta, Iulian Bădescu şi Mircea Cosma cu mesajul „Am promis. Am făcut! Sala Sporturilor Olimpia“.

În contra-replică, deputatul Roberta Anastase, preşedintele PDL Prahova, a postat pe Facebook un mesaj, care a fost remis şi presei, în care vorbeşte despre „tupeul PSD-ist“. 

Parlamentarul spune că proiectul a fost iniţiat, susţinut şi finanţat de Guvenul Boc prin Ministerul Dezvoltării şi administraţia PDL de atunci a Ploieştiului, adică pe vremea fostului primar Andrei Volosevici, şi faptul că, atunci, PSD-ul s-a opus acestei lucrări.

„Cum a devenit prim ministru, Ponta a tăiat finanţarea pentru acest proiect realizat la acel moment în proporţie de 90% şi aproape 1 an lucrările au fost blocate. 200 de oameni şi-au pierdut locurile de muncă. La insistenţele ploieştenilor şi realizând că nu pot bloca lucrările deja începute la un simbol al Ploieştiului, s-au îndurat să reia finanţarea proiectului“, a scris Roberta Anastase în postarea de pe Facebook.

Mai puteţi citi

CSU Asesoft Ploieşti este cea mai performantă echipă din România, din toate sporturile, în ultimul deceniu

Încă o cupă la Ploieşti! Premierul Victor Ponta a supervizat campioana Asesoft

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările