Români acuzaţi de furturi comise în Franţa. Prejudiciul depăşeşte un milion de euro

Români acuzaţi de furturi comise în Franţa. Prejudiciul
depăşeşte un milion de euro

Percheziţii ale poliţiei

Patru mandate europene de arestare vor fi puse în aplicare pentru a aduce din Franţa cetăţeni români acuzaţi că au comis furturi în valoare de 1.250.000 de euro.

 Hoţii români au dat atacul la societăţi din domeniul topografiei/geometriei solului, anunţă Poliţia Prahova

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, fac percheziţii în acest dosar, în  Prahova, Ilfov,  Buzău, Vrancea, Teleorman, Cluj, Bihor, Mehedinţi, Dolj şi Sectorul 2 Bucureşti. Patru mandate europene de arestare vor fi puse  în aplicare.

Potrivit unui cominicat de presă al Poliţiei Prahova, a fost constituită o schipă comună de anchetă, cu autorităţile judiciare din Franţa, pentru documentarea a da de urma infractorilor.  Poliţiştii spun că în perioada septembrie 2018 - octombrie 2020, hoţii români s-ar fi deplasat de mai multe ori pe teritoriul Franţei şi ar fi comis infracţiuni de furt în dauna unor societăţi care desfăşoară activităţi în domeniul topografiei/geometriei solului.

Ulterior, ar fi expediat bunurile prin colete în România şi le-ar fi vândut către alte persoane care desfăşurau activităţi în domeniu.

Au fost identificate mai multe persoane fizice care au cumpărat bunuri de la persoanele bănuite, aceştia fiind suspectaţi de comiterea infracţiunii de tăinuire.

14 persoane vor fi conduse la audieri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările