Româncă arestată fiindcă a ajutat imigranţi să ajungă ilegal în Europa. Autorităţile din Anglia o căutau de o lună

Româncă arestată fiindcă a ajutat imigranţi să
ajungă ilegal în Europa. Autorităţile din Anglia o căutau de o lună

FOTO AP

O tânără în vârstă de 25 de ani, urmărită de autorităţile din Marea Britanie, a fost prinsă de poliţiştii prahoveni ai Serviciului de Investigaţii Criminale. Femeia este acuzată că a înlesnit imigarnţilor să pătrundă în mod ilegal pe teritoriul unui stat membru UE.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cristina Maria Sofia Rystemaj (fostă Vrînceanu), în vârstă de 25 de ani, a fost depistată de poliţişti pe teritoriul judeţului Prahova, fiind reţinută şi prezentată instanţei Curţii de Apel Ploieşti. Femeia avea emis pe numele său un mandat european de arestare, iar judecătorii ploieşteni nu au făcut altceva decât să admită sesizarea formulată de Tribunalul Coroanei din Canterbury - Marea Britanie privind executarea mandatului.

Autorităţile britanice o caută pe femeia din România încă din  24 octombrie 2019. Sofia Maria Cristina Rystemaj este acuzată de sprijinirea imigrării ilegale într-un stat membru.

Nu există deocamdată amănunte cu privire la modul în care românca a ajutat imigranţi ilegali să pătrundă pe teritoriul unui stat membru al UE.

Fapta pentru care este acuzată românca este pedepsită în Marea Britanie cu 14 ani de închisoare, conform portalului instanţelor de judecată.

Cristina Maria Sofia a fost reţinută pentru o zi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţie Prhaova, dar a consimţit să fie predată autorităţilor judiciare din Marea Britanie, iar procedura urmează să fie pusă în aplicare.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: