Român găsit spânzurat într-o pădure din Germania. „La telefonul lui a răspuns un bărbat care vorbea în germană cu accent albanez“

Român găsit
spânzurat într-o pădure din Germania. „La telefonul lui a
răspuns un bărbat care vorbea în germană cu accent albanez“

Lucian Muşat (28 ani), românul găsit spânzurat într-o pădure de lângă Hanovra  FOTO: Facebook

Cadavrul lui Lucian Muşat, un tânăr de 28 de ani din Prahova, a fost găsit într-o pădure din localitatea germană Gifhorn. Fratele bărbatului se arată convins că nu este vorba despre sinucidere, ci că românul a fost victima unor conaţionali implicaţi în traficul de droguri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Moartea unui cetăţean român, găsit spânzurat, în data de 10 ianuarie, într-o pădure aflată la marginea localităţii germane Gifhorn, a cutremurat comunitatea locală din comuna prahoveană Ciorani. Lucian Muşat (28 de ani) a fost dat dispărut de rudele sale din România la începutul lunii decembrie 2016, atunci când cei cu care plecase la muncă în Germania s-au întors în ţară să petreacă sărbătorile de iarnă, anunţând că nu ştiu nimic despre prietenul lor.
Fratele mai mare al victimei, Adrian Muşat, este convins că Lucian nu s-a sinucis, bănuielile acestuia bazându-se pe o serie de informaţii puse cap la cap în zilele de căutări disperate care au avut loc atât în Germania, cât şi în România.

Fratele lui Lucian Muşat a plecat în Germania luni, 15 ianuarie, însoţit de reprezentanţii unei societăţi de pompe funebre, pentru a repatria trupul bărbatului. Adrian Muşat a declarat că în aceste zile va cere autorităţilor germane rezultatele necropsiei, document care va stabili cauza exactă a decesului.

Mesajul video suspect

Tânărul din Ciorani a plecat să muncească în Germania împreună cu alţi patru consăteni, în luna iunie 2016. Îşi găsise un loc de muncă la o societate de construcţii de lângă Hanovra. Totul a decurs normal, spune Adrian Muşat, fratele lui Lucian, până la începutul lunii decembrie.

„Nu ştim exact data decesului, dar simt că a murit în ziua de 8 decembrie. Atunci s-a întâmplat ceva. Pe la 10.30 dimineaţa, am primit pe telefon un video trimis de Gavrilă (prieten al victimei - n.r). Se vedea clar că era terorizat, speriat. În înregistrare se vede momentul în care Lucian este bătut de cel care filma, iar fratele meu spunea: «Gata, mă, nu mai da!». Când am sunat să verific ce s-a întâmplat, mi-au spus că Lucian parcă înnebunise, că avea un comportament ciudat. Filmul a venit însoţit şi de un mesaj: «Dobitocul şi-a spart telefonul». A minţit pentru că în aceeaşi zi, pe la ora 15.00, Lucian a vorbit cu mătuşa noastră. Chiar i-a spus că se pregătea să vină în ţară şi ca va merge la farmacie să cumpere nişte medicamente pe care i le ceruse ea. Spunea că abia aşteaptă să vină în ţară să petreacă sărbătorile. Şi-a întrebat prietenii ce cadouri să le cumpere. Avea planuri. Intenţiona să investească într-o crescătorie de câini de rasă, nici vorbă de probleme“, povesteşte Adrian Muşat.

Acesta a precizat că, în ziua dispariţiei, fratele lui a postat mesaje pe Facebook, deci este exclus să-şi fi spart telefonul, aşa cum anunţase prietenul său.

Prietenii au adus în ţară bagajul victimei

Data de 8 decembrie a fost ultima zi în care familia lui Lucian a luat legătura cu el. Prietenii cu care plecase în străinătate s-au întors acasă în România cu bagajul.

„N-am înţeles de ce-au adus şi bagajul lui în ţară. Poate fratele meu plecase cu vreo fată, poate se dusese undeva şi urma să se întoarcă. De ce i-au adus lucrurile în ţară? Poate pentru că ştiau că ceva s-a întâmplat. În plus, noi nici până în ziua de astăzi nu am primit geanta lui Lucian“, susţine Adrian.

A dispărut dintr-un spital din Germania

Ajuns în localitatea Gifhorn, fratele lui Lucian a aflat că acesta fusese implicat într-o altercaţie, că fusese internat într-un spital cu multimple leziuni provocate de o bâtă din lemn şi că de aici dispăruse fără urmă şi fără să semneze că se externează pe prorpia răspundere. „Nu ştim dacă a plecat singur sau dacă l-a luat cineva. Cei de la spital n-au vrut să ne dea înregistrările de pe camerele de luat vederi. Au spus că le vor da poliţiei. Timp de 12 zile, am sunat continuu la telefonul fratelui meu, dar era în permanenţă închis. Pe 19 decembrie, un prieten comun a sunat şi el şi i-a răspuns un bărbat care vorbea în germană, dar cu un accent albanez sau turcesc. Respectivul a spus că a găsit telefonul în oraş. La 5 minute am sunat şi eu din nou, dar deja telefonul fusese închis. Convorbirea a fost înregistrată“, a explicat Adrian.

Plângere la Poliţia Română

Fratele victimei este hotărât ca, imediat după înmormântare, să se ocupe de anchetă. În acest sens va depune plângere la Poliţia din România pentru a face lumină în acest caz. Adrian Muşat este convins că, cel mai probabil, Lucian a fost victima unor falşi prienteni români despre care ştie că sunt implicaţi în traficul de droguri.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: