Razie în gările din Prahova. Poliţiştii au verificat bagajele suspecte şi cerşetorii

Razie
în gările din Prahova. Poliţiştii au verificat bagajele suspecte şi cerşetorii

Poliţiştii au legitimat călătorii suspecţi găsiţi la primele ore ale dimineţii în gară FOTO IJP Prahova

Poliţia Română, prin Direcţia de Poliţie Transporturi, a declanşat ”Clean stations” o acţiune la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în zona staţiilor CFR.


Timp de 4 ore, peste 1.400 de poliţişti de la transporturi, rutieră şi ordine publică au desfăşurat controale în zona a 324 de staţii de cale ferată.

Astfel, în Prahova, încă de la primele ore ale dimineţii 16 poliţişti din cadrul Poliţiei Transporturi, precum şi 14 poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, de la structurile de Ordine Publică şi Rutieră au legitimat zeci de persoane care se aflau la acea oră în gările din judeţ.

Raziile au avut loc în staţiile CFR din Ploieşti Vest, Ploieşti Sud, Mizil, Câmpina şi Sinaia, precum şi în zonele adiacente ale acestora, pentru depistarea călătorilor frauduloşi, prevenirea furturilor, depistarea persoanelor fără adăpost, prevenirea actelor de cerşetorie şi comerţ ambulant, precum şi descurajarea oricăror fapte ilegale.

În urma activităţilor desfăşurate au fost legitimate 111 persoane, au fost controlate 10 bagaje şi verificate 45 de autovehicule.

Poliţiştii au dat 30 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea Legii Taximetriei, Hotărârii de Guvern privind transporturile feroviare, Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, Ordonanţei de Guvern privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, precum şi pentru alte abateri la regimul rutier. Valoarea sancţiunilor aplicate se ridică la peste 6200 de lei.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările