Raul Petrescu, unul dintre viceprimarii Ploieştiului, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru corupţie

Raul Petrescu, unul dintre viceprimarii Ploieştiului, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru corupţie

Raul Petrescu a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare. FOTO Adevărul Ploieşti

Viceprimarul Ploieştiului Raul Petrescu a pierdut apelul împotriva sentinţei pronunţată de magistraţii Tribunalului Prahova prin care era condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru infracţiuni de corupţie

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti s-au pronunţat marţi în cazul apelului declarat de Raul Petrescu prin care acesta contesta măsura condamnării la şase luni de închisoare cu suspendare pronunţată anul trecut de Tribunalul Prahova.

În octombrie 2014, magistraţii Tribunalului Prahova l-au condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pe Raul Alexandru Petrescu, unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Ploieşti. Acesta a fost trimis în judecată de DNA pentru complicitate la cumpărare de influenţă după ce ar fi intervenit pentru ca o persoană să obţină mai repede permisul auto. Judecătorii au stabilit un termen de încercare de doi ani şi şase luni, incluzând perioada pedepsei.

Alte trei persoane condamnate

În acelaşi dosar, magistraţii au condamnat alte trei persoane. Astfel, Lucian Bogdan, trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă, a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare cu un termen de încercare de doi ani şi jumătate, aceeaşi pedeapsă primind-o şi Nicolae Neacşu, inculpat pentru complicitate la cumpărare de influenţă şi Adrian Alexandru Oprea, trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

Trimis în judecată în iunie 2013

Viceprimarul din Ploieşti Raul Petrescu a fost trimis în judecată în iunie 2013, fiind acuzat de complicitate la cumpărare de influenţă, după ce a rugat un inspector de asigurări, acuzat şi el în dosar, să intervină pe lângă funcţionari de la Permise pentru ca o persoană să fie reprogramată mai repede la examenul auto.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în perioada 22 martie 2013-8 aprilie 2013, Adrian Alexandru Oprea, prin intermediul lui Nicolae Neacşu şi al viceprimarului Raul Alexandru Petrescu, a primit de la Lucian Bogdan 200 de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Prahova şi că poate interveni pe lângă aceştia pentru „a-i determina să-l reprogrameze pe inculpatul Bogdan Lucian pentru susţinerea probelor de examen în vederea obţinerii permisului de conducere într-un timp cât mai scurt şi fără respectarea procedurilor legale incidente“. Lucian Bogdan fusese respins la proba practică a examenului auto şi dorea reexaminarea într-un termen mai scurt, deoarece avea un contract de muncă în străinătate.

Raul Alexandru Petrescu este unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Ploieşti, fiind ales în Consiliul Local sub sigla PPDD. Între timp, Raul Petrecu a trecut de la PPDD la UNPR.

Mai puteţi citi

Sebastian Ghiţă, la DNA Ploieşti, pentru noi documente în dosarul cumnatului premierului Ponta

Trei cetăţeni bulgari, arestaţi preventiv pentru skimming. Au fost prinşi într-un hotel, la Sinaia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: