Proxeneţi din Prahova, acuzaţi că au forţat mai mulţi bărbaţi să se prostitueze în Olanda

Proxeneţi din Prahova, acuzaţi că au forţat mai mulţi bărbaţi să se
prostitueze în Olanda

DIICOT FOTO Arhivă

Şapte persoane au fost reţinute de către procurorii DIICOT din Ploieşti, acuzaţi că au forţat mai multe femei, dar şi bărbaţi să se protitueze în bordeluri din Olanda şi România.

 

Cei şapte sunt acuzaţi acum pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism.

   Potrivit DIICOT, ”în perioada noiembrie 2020 - februarie 2021, membrii grupării au racolat mai multe persoane vătămate, atât de femei, cât şi bărbaţi, pe care le-au determinat ori cărora le-au înlesnit practicarea prostituţiei, în locaţii de pe teritoriul Olandei şi României”, se arată într-un comunicat de presă.

   Proxeneţii au închiriat, în regim hotelier şi pentru perioade relativ scurte, mai multe apartamente situate în zonele centrale ale localităţilor în care gruparea îşi desfăşura activitatea, susţin procurorii.

   Veniturile obţinute zilnic de către fiecare persoană care practica prostituţia ajungeau, în mare parte, la membrii grupului infracţional.

   La data de 23.02.2021, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti au efectuat un număr de 9 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate sisteme informatice, medii de stocare, telefoane mobile şi înscrisuri.

   La data de 24.02.2021, Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă a celor 7 inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările