Profesor de la UPG Ploieşti, condamnat definitiv pentru luare de mită

Profesor de la UPG Ploieşti, condamnat definitiv pentru luare de mită

Dan Ioan Grigoraş primea bani pentru o notă de trecere la examen

Dan Ioan Grigoraş, profesor la Unversitatea Petrol Gaze (UPG) din Ploieşti, a fost condamnat la doi ani şi nouă luni de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupţie. Profesorul a fost găsit vinovat de luare de mită şi evaziune fiscală. Sentinţa Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.

 

Curtea de Apel Ploieşti a decis, luni, 24 iunie, să menţină pedeapsa pronunţată de Tribunalul Prahova. Astfel, Dan Grigoraş a primit o pedeapsă de doi ani, nouă luni şi zece zile. De asemenea instanţa a decis ”confiscarea de la inculpatul Grigoraş Ioan Dan a sumei de 8.300 lei şi a ceasului de mână, bunuri primite de acesta cu titlu de mită”, sonform portalului instanţelor de judecată.

Judecătorii Curţii de Apel au decis să menţină celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate, care nu contravin prezentei decizii. Tribunalul Prahova

Profesorul de la UPG a fost acuzat că a cerut bani de la studenţii săi pentru a le acorda note de trecere la examene. De teamă să nu ajungă pe mâna procurorilor, Dan Grigoraş concepuse o strategie prin care reuşa să intre în posesia banilor. Studenţii erau trimişi la o anumită benzinărie de pe raza judeţului Prahova, de unde cumpărau vouchere de benzină, pe care ulterior profesorul le-ar fi înregistrat ca şi cheltuială nereală în societatea sa. Fiecare student plătea între 200 şi 250 de lei, după care se prezenta în examen cu dovada în mână, susţin surse apropiate anchetei.

Dan Ioan Grigoraş este al treilea profesor de la universitatea ploieşteană condamnat pentru luare de mită. În această situaţie se află şi Ilie Ristea, lector universitar în cadrul UPG Ploieşti, care a fost filmat când primea câte 300 de lei de la mai mulţi studenţi care doreau să scape de restanţa la matematică, în prezent pensionar, dar şi Alexe Călin Mureşean, lectorul universitar doctor Alexe Călin Mureşan, cadru didactic la Departamentul de Informatică, Tehnologia informaţiei, Matematică şi Fizică din cadrul Universităţii Petrol Gaze din Ploieşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: