Procurorii au cerut prelungirea arestării preventive pentru atacatorul care a înjunghiat o profesoară de matematică

Procurorii au cerut prelungirea arestării preventive pentru
atacatorul care a înjunghiat o profesoară de matematică

Alexandru Niţescu, în ziua în care a fost arestat preventiv FOTO Diana Frîncu

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au cerut prelungirea mandatului de arestare preventivă pentru încă 30 de zile pe numele lui Alexandru Niţescu, tânărul care a înjunghiat-o pe profesoara de matematică. Bărbatul se află în spatele gratiilor de la sfârşitul lunii ianuarie.

Tribunalul Prahova decide luni, 22 aprilie, dacă Alexandru Niţescu, tânărul care a înjunghiat-o în burtă pe fosta sa profesoară de matematică, va mai rămâne încă o lună în arest preventiv. Procurorii încă nu l-au trimis în judecată pe Niţescu, deşi au trecut aproape trei luni de la atac. Tânărul este acuzat, printre altele, de tentativă de omor.

Este pentru a treia oară când procurorii cer instanţei să prelungească măsura preventivă.

Alexandru Niţescu a fost arestat preventiv în data de 30 ianuarie, după ce cu o zi în urmă o atacase pe Andreea Alexe, fosta lui profesoară de matematică. Atacul a avut loc în liceul ”Spiru Haret” din Ploieşti, pauza dintre ore, chiar pe holul din faţa cancelariei. Bărbatul a fost prins imediat de către un echipaj de jandarmi. Era înarmat cu mai multe arme albe şi avea la el o sticlă cu alcool, din care era consumat o parte.

Reprezentanţii unităţii de învăţământ au avut propria lor anchetă, însă rezultatul a şocat opinia publică. Profesorii care au făcut parte din comisia de anchetă internă au scos-o vinocată şi pe Andreea Alexe, profesoara înjunghiată. I-au reproşat că în momentul atacului nu s-a aflat la poartă alături de paznic, ci în cancelarie, deşi în ziua atacului era profesor de serviciu şi trebuia să supravegheze venirea elevilor în şcoală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: