Primul weekend de schi pe Valea Prahovei. Pârtiile din Azuga şi Buşteni sunt pregătite de intrarea în sezonul de iarnă

Primul weekend de schi pe Valea Prahovei. Pârtiile din Azuga şi Buşteni sunt pregătite de intrarea în sezonul de iarnă

În weekend se va schia la Azuga şi Buşteni. FOTO Adevărul Ploieşti

Aşteptarea iubitorilor de sporturi de iarnă a luat sfârşit. Din weekend, schiurile pot fi scoase din debarale şi încercate pe pârtiile din Azuga şi Buşteni, singurele staţiuni de pe Valea Prahovei care sunt gata să dea startul sezonului de iarnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Azuga, potrivit administratorului domeniului schiabil, Vasile Richea, este practicabilă încă din cursul săptămânii pârtia Cazacu pentru începători, cu o lungime de 130 de metri şi, cu şanse mari începând de sâmbătă, pârtia Cazacu Variantă, de 400 de metri.

De asemenea, la Buşteni va fi funcţională din weekend pârtia Kalinderu I, de 1300 de metri. În ambele staţiuni, stratul de zăpadă este de 20-25 cm pe pârtii, singura problemă fiind temperaturile în creştere care nu permit, de miercuri, funcţionarea tunurilor de zăpadă.

Tarifele practicate în această iarnă la Buşteni şi Azuga sunt aceleaşi din sezonul trecut. La Buşteni, o urcare costă 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, iar o cartelă de o zi este 150 de lei, adulţi şi 100 de lei, copii. La Azuga, o călătorie simplă costă 20 de lei, pentru adulţi şi de 15 lei pentru copii, iar o cartelă de o zi costă 135 lei.

La Sinaia, momentan, nici o pârtie nu este deschisă din cauza temperaturile ridicate care nu permit încă folosirea instalaţiilor de zăpadă artificială, astfel că în acest weekend nu se va schia.

Vă mai recomandăm

Concedii ieftine la munte pentru toţi românii. Pentru o vacanţă de 5 zile plăteşti 161 de lei

FOTO VIDEO Revelionul în Poiana Braşov şi pe Valea Prahovei, de patru ori mai scump ca în Bulgaria. Un sejur de 4 nopţi costă şi 1800 de euro
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările