Primul liceu din România care va avea saună şi piscină pentru elevi. Cât a costat investiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul liceu din România care va fi dotat cu saună pentru elevi este la Sinaia, în judeţul Prahova. Autorităţile locale au reuşit să obţină finanţare europeană de cinci milioane de euro, fonduri destinate exclusiv unui proiect unic la nivel naţional, care va transforma Colegiul „Mihail Cantacuzino“ într-un centru multifuncţional.

Proiectul se adresează nu doar elevilor care studiază în liceu, ci şi localnicilor de toate vârstele care vor să-şi schimbe profesia, dar care au nevoie în acelaşi timp să socializeze.

”Obiectivul general al proiectului este de a contribui la sporirea incluziunii sociale pentru grupurile defavorizate şi diminuarea sărăciei prin facilitarea accesului nediscriminatoriu al populatiei oraşului Sinaia la servicii publice educaţional-recreative oferite de centrul multifunctional. Acesta va oferi posibilitatea de rafinare a învăţământului şcolar şi vocaţional şi apropierea acestuia de viaţa reală a fiecarui individ, indiferent de categorie socio-economică sau vârstă, care îşi asumă un rol social în viaţa comunităţii, tinând cont de abilităţile şi dorinţele personale”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sinaia.

În realizarea acestui proiect educaţional s-a avut în vedere inclusiv amenajarea unui spaţiu modern care să răspundă nevoilor de recreere ale localnicilor, dar şi de studiu şi socializare în condiţii speciale.

Conform reprezentanţilor administraţiei publice locale, realizarea Centrului Multifunctioinal Educational-Recreational “ZINO-Educaţie de la A la Z” presupune atât modernizarea clădirilor existente, cât şi extinderea acestora.

Centrul multifuncţional se va construi pe un teren în suprafaţă de 26.884 metri pătraţi, unde se află în prezent clădiri ale Colegiului ”Mihail Cantacuzino”, respectiv: sălile de curs, cladirea atelier şi sala de sport şi clădirea internat.

Corpul de clădire unde se află în prezent cantina şcolii va fi reabilitat, modernizat, extins şi va fi transformat într-un centru educaţional-recreativ.

Centrul multifuncţional va avea două clădiri cu trei etaje, dotate cu piscina de 108 metri pătraţi pentru 50 de persoane, două saune, duşuri, vestiare.  Atrium (curte interioară) cu gradene pentru 120 persoane, o bibliotecă, sală de conferinţe, sala de proiecţie cu două grupuri sanitare şi cabină monitorizare. De asemenea proiectul are în vedere inclusive un centru de training educational, săli de instruire în domenii precum IT, muzică, dans, sănătate şi turism, dar şi săli de expoziţii, o terasă acoperită, sonorizare ambientală în ambele clădiri. Întregul centrul educaţional va fi încadrat de o zona pietonală cu mobiler urban, şi, pentru că Sinaia suferă la acest capitol, trei parcări cu 61 locuri.

Valoarea totală a proiectului este de 4.935.116,47 euro, din care administraţia locală va asigura o  cofinanţare în valoare de 98.702,34 euro.

Proiectul ar trebui finalizat, conform planului, la sfârşitul anului 2022.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite