Ploieştiul, înghiţit de munţi de gunoaie. Primarul cere declararea stării de alertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Munţi de gunoaie neridicate de câteva zile la Ploieşti FOTO Diana F.
Munţi de gunoaie neridicate de câteva zile la Ploieşti FOTO Diana F.

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a convocat, în regim de urgenţă, conducerea primăriei, din cauza grămezilor de gunoaie neridicate, de mai bine de o săptămână, din oraş.

„Incapacitatea operatorului de salubritate de a ridica deşeurile menajere de la populaţie, conform contractului pe care îl are cu cetăţenii Ploieştiului, creează o stare potenţiatoare de situaţii de urgenţă, punând în pericol sănătatea ploieştenilor şi putând genera eventuale epidemii şi înmulţirea şobolanilor în oraş. 

De aceea, voi convoca marţi, 4 mai a.c., Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a constata iminenţa  ameninţării sănătăţii şi siguranţei ploieştenilor şi vom solicita prefectului convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea constatării şi declarării stării de alertă la nivel local”, a declarat primarul Volosevici într-un comunicat remis, luni, presei locale.

Neridicarea regulată a gunoiului de la platformele menajere şi de la cetăţeni, coroborat cu temperaturile ridicate, provoacă dezvoltarea focarelor de infecţie şi constituie un atac la sănătatea populaţiei din Ploieşti, potrivit documentului citat. 

Odată constatată starea de alertă în localităţile unde operatorul de salubritate nu îşi onorează contractul, va exista posibilitatea ca Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) să rezilieze contractul cu actualul operator sau să contracteze, prin procedură de urgenţă, până la remedierea situaţiei, un alt operator.

Gunoaiele menajere din Ploieşti nu au mai fost ridicate de câteva zile FOTO D.F.

Munti de gunoaie ploiesti

Primăria Ploieşti nu poate rezilia contractul de ridicare a gunoiului menajer întrucât acest contract este manageriat şi gestionat de A.D.I., singura structură care poate lua măsuri în în acest sens.

„La nivelul municipiului Ploieşti vom analiza posibilitatea de a rezilia contractul pe care Ploieştiul îl are cu operatorul de salubritate pentru activitatea de curăţenie căi publice, sau de a face contract (în baza unei proceduri de urgenţă) cu un alt operator care să asigure curăţenia în Ploieşti, pe perioada stării de alertă, constatată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu tarife care să nu depăşească valorile din contractul cu actualul operator, decizia finală urmând  să fie luată prin votul Consiliului Local, într-o şedinţă pe care o vom convoca imediat după decizia CJSU”, potrivit comunicatului Primăriei Ploieşti.

Cu o zi înainte de Paşte, primarul Andrei Volosevici a anunţat că a făcut pălângere la Poliţie după ce în centrul oraşului au fost distruse mai multe obiecte de mobilier stradal, inclusiv tomberoane pentru deşeuri. Au fost situaţii în care recipientele pentru depozitarea gunoaielor au fost abandonate inclusiv pe calea de rulare a tramvaielor din oraş. Potrivit unor surse din cadrul administraţiei publice locale, actele de vandalism se petrec între 4 şi 5 dimineaţa, cu doar câteva zeci de minute înainte de prima cursă a tramvaielor din Ploieşti.

Citeşte şi:

Artişti şi funcţionari publici au făcut curat în Ploieşti. Gunoierii sunt în grevă, iar gunoiul a fost împrăştiat în oraş

Angajaţii firmei de salubritate din Ploieşti au intrat din nou în grevă. Gunoaiele, neridicate

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite