Primăria Ploieşti caută 50 de pândaci voluntari care să stea cu ochii pe golanii oraşului

Primăria Ploieşti
caută 50 de pândaci voluntari care să stea cu ochii pe golanii oraşului

Voluntarii cu rol de detectivi vor avea dreptul să poarte legitimaţie şi, la nevoie, vor fi solicitaţi ca martori

Primăria oraşului Ploieşti caută 50 de persoane care să se ofere voluntar pentru a veni în ajutorul poliţiştilor locali. Voluntarii vor avea menirea să stea la pândă, să observe faptele celor certaţi cu legea şi să cheme la faţa locului echipele Poliţiei Locale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Voluntarii pândaci vor semna un contract cu Primăria Ploieşti, vor avea legitimaţie, vor putea participa la anchetă şi, la nevoie, vor avea şi calitate de martor.

Conform unui comunicat al Primăriei Ploieşti, iniţiativa administraţiei locale ”voluntarii vor acţiona în zona de domiciliu, prin sesizarea şi transmiterea faptelor de natură contravenţională din domeniile de activitate ale Poliţiei Locale Ploieşti, prin Dispeceratul instituţiei, la numărul de telefon 0244/954, precum şi prin intermediul altor instrumente de comunicare puse la dispoziţia voluntarilor în acest sens.

Totodată, voluntarii vor aduce la cunoştinţa poliţiştilor locali faptele astfel surprinse, îi vor însoţi pe aceştia la faţa locului, putând avea şi calitatea de martor. De asemenea, voluntarii vor avea obligaţia de a păstra confidenţialitatea datelor şi de a transmite informaţii clare şi precise, cu respectarea ariei de competenţă a Poliţiei Locale”, se arată în documentul citat.

Programul de voluntariat este o activitate ce se desfăşoară conform prevederilor Legii nr.78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România.

Primăria Ploieşti nu a oferit deocamdată informaţii cu privire la documentele necesare pentru a fi cooptat în acest program de voluntariat.

Anul trecut şi Primăria din Câmpina a avut o iniţiativă similară, doar că autorităţile de aici au apelat la o firmă de detectivi particulari care îşi desfăşura activitatea contra cost. Administraţia câmpineană a renunţat în cele din urmă la serviciile detectivilor particulari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: