Primăria Câmpina a plătit zeci de mii de lei unor societăţi private pentru lucrări neefectuate în parcurile din oraş

Primăria Câmpina a plătit zeci de mii de lei unor societăţi private pentru lucrări neefectuate în parcurile din oraş

Skate parc Câmpina FOTO Primăriacâmpina.ro

Un raport al Curţii de Conturi a României scoate la iveală nereguli grave constatate de auditori la Primăria Câmpina. Controlul a vizat, printre altele, lucrările de amenajare a Parcului de la Soldat, dar şi la skate parcul din zona Bulevardului Culturii din municipiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Potrivit raportului Curţii de conturi, Primăria Câmpina a plătit zeci de mii de lei unor societăţi private pentru lucrări neefectuatel iar acum trebuie să recupereze banii.

Concluziile raportului auditorilor arată că în ceea ce priveşte proiectul de amanajare a skate parcurlui s-a creat un prejudiciu de 32.240,80 lei, iar în cazul amenajării Parcului de la Soldat, prejudiciul constatat a fost de 34.119,17 lei.

Raportul pe scurt al Curţii de conturi:

   1. Aplicarea măsurilor pentru stabilirea întinderii prejudiciilor şi recuperarea acestora, împreună cu accesoriile calculate la data încasării, prin extinderea verificărilor asupra tuturor plăţilor efectuate de entitate în anul 2018 pentru lucrări de investiţii contractate la care s-au constatat abateri cauzatoare de prejudicii, prejudiciile cuprinse în Raportul de audit fiind estimate la 32.240,80 lei sumă plătită de entitate pentru lucrări la obiectivul de investiţii „Amenajare skate parc”, neexecutate şi respectiv la 9.784,90 lei cu TVA lei sumă plătită de entitate pentru lucrări de reparaţii capitale la Căminul Energetic, lucrările nefiind executate.

   2. Aplicarea măsurilor pentru stabilirea întinderii prejudiciilor şi recuperarea acestora, împreună cu accesoriile calculate la data încasării, prin extinderea verificărilor asupra tuturor plăţilor efectuate de entitate în anul 2018 pentru lucrări de investiţii contractate la care s-au constatat abateri cauzatoare de prejudicii, prejudiciile cuprinse în Raportul de audit fiind estimate la suma de 24.150,31 lei, sumă plătită de entitate pentru lucrări la obiectivul „Amenajare teren sport Grădiniţa nr.5”, neexecutate.

3. Aplicarea măsurilor pentru stabilirea întinderii prejudiciilor şi recuperarea acestora, împreună cu accesoriile calculate la data încasării, prin extinderea verificărilor asupra tuturor plăţilor efectuate de entitate în anul 2018 pentru lucrări de investiţii contractate la care s-au constatat abateri cauzatoare de prejudicii, prejudiciile cuprinse în Raportul de audit fiind estimate la 34.119,17 lei, sumă plătită de entitate pentru lucrări la obiectivul „Reabilitare parc situat în b-dul. Carol I (Soldat)”, neexecutate.

Parcul de la soldat, înainte de a fi reabilitat FOTO Dianai Frîncu

4. Extinderea verificărilor de către entitate la toate lucrările de investiţii executate în anul 2018 de către furnizor, prin efectuarea de măsurători şi calcule tehnice, stabilirea diferenţelor plătite în mod nejustificat şi luarea măsurilor de încasare a acestora, precum şi a sumei de 57.095,61 lei şi a penalităţilor actualizate la data încasării. Regularizarea cu bugetul de stat a sumelor reprezentând plăţi nejustificate efectuate la obiectivul de investiţii „Modernizare strada Parcului” finanţat în baza contractului de finanţare şi a actului adiţional încheiate cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi a penalităţilor de întârziere calculate.

Amenajarea Parcului de la Soldat a fost mult timp în atenţia publică, dat fiind termenele de execuţie depăşite în mod repetat şi calitatea îndoielnică a lucrărilor. Valoarea investiţiei a fost de 1.476,77 mii lei, fără TVA, proiectul fiind finanţat cu bani de la bugetul local.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: