Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

Spital Câmpina suport COVID-19

Criza de medici care acordă asistenţă pacienţilor bolnavi de COVID-19 s-a acutizat la Spitalul Municipal Câmpina (SMC) după ce virusul a afectat inclusiv doctorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şase medici sunt în prezent indisponibili, fie că au fost infectaţi cu SARS-CoV-2, fie pentru că sunt au intrat în contact cu persoane bolnave şi trebuie să rămână în izolare două săptămâni.

S-a ajuns astfel ca doar trei medici să fie nevoiţi să îngrijească peste 60 de pacienţi odată, toţi cu vârsta peste 50 de ani şi cu forme medii şi grave de boală. Conducerea  SMC Câmpina – unitate suport COVID-19 încă din luna aprilie a trimis un memoriu către Ministrul Sănătăţii, dar şi către administraţia judeţeană pentru a solicita ajutor. Este nevoie urgentă de medici disponibil care să fie detaşaţi la Câmpina în perioada imediat următoare, altfel spitalul nu va putea asigura gărzile pentru opt zile, se arată în memoriu.

La spitalul din Câmpina, bolnavii de COVID-19 sunt internaţi în secţia de Boli Interne şi doar medicii internişti sau cei cu specializare de terapie intensivă pot acorda asistenţă unor astfel de pacienţi. Spitalul nu are secţie de boli infecţioase şi nici un medic un o astfel de specializare.

Pentru pacienţii COVID-19 au fost alocate în mod oficial 30 de paturi, doar că avalanşa de cazuri serioase din ultima lună a provocat o altă criză, spitalul fiind nevoit să dubleze numărul de paturi pentru bolnavii infectaţi cu noul coronavirus. Cei mai mulţi au nevoie de suport de oxigen, iar spitalul deţine doar 30 de prize, dintre care doar 20 pot asigura presiunea necesară.

În memoriul adresat Ministerului Sănătăţii, medicii de la Câmpina avertizează că în aceste condiţii s-a ajuns la ”suprasolicitarea instalaţiilor de alimentare cu oxigen”.

Potrivit unor surse, SMC a încercat prin intermediul DSP, să detaşeze la Câmpina un medic de la Spitalul Municipal Ploieşti (Schuller), doar că medicul respectiv nu a mai ajuns în spital, ci a intrat în concediu medical.

Se caută acum soluţii în spitalele non-COVID din judeţ, pentru a detaşa alţi medici internişti care să lucreze la Câmpina până ce personalul medical aflat acum în izolare sau în carantină se întoarce la serviciu.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât municipiul Câmpina, dar şi trei comune din imediata apropiere (Cornu, Brebu şi Poiana Câmpina) au cea mai mare rată de infecatare la mia de locuitori, peste 6 la mie.

Vă recomandăm şi:

Câmpina a depăşit rata de infectare de 6 la mia de locuitori. Este al doilea mare oraş din Prahova care riscă să fie carantinat

Prahova: Trei noi focare de COVID-19, identificate la Spitalul Municipal Câmpina şi la două firme

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările