Prahoveni arestaţi pentru trafic de cocaină din America de Sud şi Asia. Racolau „cărăuşi“ care îngurgitau până la 700 de grame de droguri

Prahoveni arestaţi pentru trafic de cocaină din America de Sud şi Asia. Racolau „cărăuşi“ care îngurgitau până la 700 de grame de droguri

Cărăuşii transportau în stomac 6-700 grame de cocaină. FOTO Adevărul

Şase persoane suspectate că furnizau ,,cărăuşi” pentru grupări de trafic de droguri din America de Sud şi Asia au fost arestate, în cooperare cu autorităţile din Portugalia şi Brazilia. Pentru drogurile transportate în corp sau în bagaje, fiecare persoană primea între 2.500 şi 5.000 de euro

Ştiri pe aceeaşi temă

Captură importantă a poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti  - Serviciul Antidrog şi a procurorilor de la DIICOT Ploieşti, care au documentat în ultimele luni activitatea unui grup implicat în activităţi de trafic internaţional de droguri de mare risc.

Începând cu anul 2012, trei prahoveni au pus bazele grupării şi au început să racoleze persoane pentru transporturi internaţionale de droguri de mare risc (cocaină) prin îngurgitare (600 – 700 grame de persoană) sau disimulare în bagaje (de la 500 grame la câteva kilograme).

Gruparea avea conexiuni cu reţele internaţionale de traficanţi, cărora le trimiteau „cărăuşi“, pentru fiecare dintre aceştia, membrii grupării primind sume de până la 3.000 de euro, în funcţie de cantitatea de drog şi traseul de trafic. Membrii grupării au efectuat şi personal mai multe transporturi de droguri, primind în schimb sume cuprinse între 2.500 şi 5.000 de euro.

Ruta cea mai des folosită era Brazilia (Sao Paolo) - Portugalia (Lisabona) - Spania (Valencia), iar o parte din transporturile internaţionale de droguri au fost efectuate pe relaţia Malaezia (Kuala Lumpur) - China (Shanghai) - Japonia (Tokio, Narita).

Traficanţii erau implicaţi şi în ţară în activităţi cu droguri de mare risc, având legături cu mai mulţi traficanţi şi consumatori din România, iar o parte din cantităţile de droguri traficate urmau să fie deturnate către România sau alte state sud-est europene. 

Poliţiştii şi procurorii din Ploieşti au cooperat cu autorităţile din Portugalia şi Brazilia, pentru monitorizarea mai multor curieri racolaţi de membrii grupării şi trimişi în aceste ţări pentru efectuarea unor transporturi de droguri.

Pe 22 martie, în urma mai multor percheziţii desfăşurate în Prahova la locuinţele suspecţilor, şase persoane au fost reţinute şi ulterior arestate preventiv.

Anul trecut, un român de 25 de ani a murit în Ecuador după ce mai multe pacheţele, din cele 100 pe care le transporta în stomac, i-au explodat în corp.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările