Prahova sub cod portocaliu de vreme rea. Sunt anunţate vijelii, grindină şi descărcări electrice

Prahova sub cod portocaliu de vreme rea. Sunt anunţate vijelii, grindină şi descărcări electrice

Sămbătă, 13 iunie, începând cu ora 15:00 până dumincă 14 iunie, ora 02:00, judeţul Prahova se află sub cod portocaliu de averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi grindină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 200 de pompieri cu 70 autospeciale de intervenţie şi 165 mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din judeţ.

Avertizarea de cod portocaliu a fost transmisă prin sms şi prin fax tuturor CLSU - urilor în vederea aplicării prevederilor şi obligaţiilor legale şi a celor din Manualul primarilor.

În scopul prevenirii efectelor negative provocate de instabilitatea atmosferică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova recomandă cetăţenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcţie aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.

   Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viaţa şi bunurile, pe timpul vântului puternic, a căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice atmosferice, adăpostiţi-vă în locuinţe sau alte spaţii închise care să vă asigure protecţia şi deconectaţi aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale.

Orice situaţie deosebită generată de fenomenele meteorologice poate fi anunţată în cel mai scurt timp posibil la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările