Prahova se apropie de pragul de 10.000 de cazuri de COVID-19. Autorităţile, îngrijorate din cauza numărului mare de infectări în rândul copiilor

Prahova se apropie de pragul de 10.000 de cazuri de COVID-19. Autorităţile, îngrijorate din cauza numărului mare de infectări în rândul copiilor

Secţia ATI

Consiliul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova se întruneşte, marţi 27 octombrie, pentru a discuta situaţa localităţilor unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 se apropie sau chiar a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe lista localităţilor care riscă să intre în scenariul roşu se află inclusiv Ploieşti, dar separe că şi staţiunile de pe Valea Prahovei unde numărul cazurilor de COVID-19 a explodat în ultimele zile.

Municipiul Ploieşti avea luni o rată de infectare de 2,9 cazuri la mia de locuitori, dar se pare că în ultimele 24 de s-a înregistrat o scădere, astfel că deocamdată nu se impun măsuri mai stricte, specifice scenariului roşu.

Potrivit unor surse, autorităţile judeţene sunt îngrijorate din cauza numărului mare de infectări înregistrat în rândul grupei de vârstă 0-18 ani. Aproape că nu au fost zile în ultimele două luni în care DSP Prahova să nu raporteze teste pozitiv COVID-19 în cazul copiilor, în special elevi de gimnaziu, mulţi dintre ei instituţionalizaţi.

Autorităţile judeţene vor anunţa marţi, în jurul orelor prânzului, măsurile care se impun pentru a preveni un număr şi mai mare de infectări cu noul coronavirus.

Începând cu luni 26 octombrie, Prahova a depăşit pragul de 9000 de cazuri de infectări. Dacă se păstrează acest ritm, de 100 de cazuri în medie pe zi, în maximum două săptămâni judeţul va depăşi 10.000 de cazuri de COVID-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările