Poliţistul de la Rutieră a fost eliberat. Agentul şi şoferul pe care l-a ajutat vor fi cercetaţi în stare de libertate

Poliţistul de la Rutieră a fost eliberat. Agentul şi şoferul pe care l-a ajutat vor fi cercetaţi în stare de libertate

Florin Păstrăvanu

Doi poliţişti şi un conducător auto au fost reţinuţi, aseară, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru fals, uz de fals, mărturie mincinoasă, abuz în serviciu şi înşelăciune.

Ştiri pe aceeaşi temă

ORA 17.00

Eliberaţi

Magistraţii au decis în urmă cu câteva minute cercetarea în stare de libertate a celor doi, şoferul Tiberiu Nicolae şi poliţistul Florin Păstrăvanu, în lipsa unor probe concludente, dar au primit interdicţia de a părăsi ţara. Procurorii vor face recurs la sentinţa judecătorilor.

ORA 14.45

La judecată

În acest moment, magistraţii Tribunalului Prahova judecă cererea procurorilor de emitere a unor mandate de arestare pe 30 de zile pentru şoferul Tiberiu Nicolae şi poliţistul Florin Păstrăvanu. Pentru agentul Aurel Stanemir, cererea a fost retrasă pentru că acesta a recunoscut că a făcut o mărturie mincinoasă.

ORA 13.30

Lanţul slăbiciunilor

Florin Păstrăvanu, unul dintre poliţiştii implicaţi în anchetă are un motto foarte interesant pe profilul său de Facebook, unde se prezintă ca angajat al IPJ Prahova: "Când te grăbeşti, te loveşti de toţi proştii. Dacă, însă, nu te grăbeşti, rămâi printre ei!"

Iar despre poliţista Adelina Constantin, cea care a suflat în etilotest în locul şoferului băut, se spune că este cea mai dură agentă pe care o poţi întâlni în trafic. Cu reputaţia că nu iartă vedete, politicieni sau persoane influente, se pare că nu are scrupule să-şi ajute un coleg poliţist care, la rândul lui, ajută un prieten să facă o gravă ilegalitate.

ORA 12.45

Inspectoratul Judeţean de Poliţie a trimis în urmă cu câteva minute următorul comunicat de presă privind suspendarea din funcţie a poliţiştilor:

În ziua de 15.11.2010, în urma cercetărilor efectuate, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de doi agenţi de poliţie din cadrul Biroului Rutier Ploieşti, pentru infracţiuni comise în anul 2009.

La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie a fost dispusă măsura suspendării din funcţie celor doi agenţi de poliţie, urmând ca în funcţie de hotărârile definitive ale instanţei de judecată să se decidă cu privire la situaţia lor profesională.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova va continua aplicarea măsurilor specifice de prevenire şi combatere a infracţionalităţii în zona de competenţă, niciun fel de suspiciune cu privire la vreunul dintre lucrătorii instituţiei neafectând activităţile curente sau calitatea serviciului poliţienesc.

ORA 12.00

„Aurel Stanemir şi Florin Păstrăvanu, agenţi în cadrul Poliţiei Rutiere Prahova, au fost acuzaţi de procurori că au favorizat un conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, care fusese implicat într-un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane", ne-a declarat Daniel Ghiţă, procurorul care a instrumentat cazul.

Conform rechizitoriului, în ziua în care a avut loc accidentul, şoferul Bogdan Tiberiu Nicolae fusese la un grătar cu poliţistul Aurel Stanemir, unde consumase o cantitate însemnată de băuturi alcoolice, iar, în momentul producerii accidentului, şoferul a fost sfătuit de poliţist să fugă de la locul faptei.

A rămas cu permis

Pentru a-l scoate nevinovat, unul dintre poliţiştii care se ocupau de cercetarea cauzelor producerii accidentului, Cristiana Adelina Constantin, a suflat în etilotest în locul şoferului, rezultatul ieşind negativ. Colegul său, Florin Păstrăvanu, deşi avea cunoştinţă de starea de ebrietate a şoferului vinovat, a întocmit procesul verbal fraudulos.

Lui Tiberiu Nicolae nu i-a fost ridicat nici permisul de conducere de către agentul de poliţie, aşa cum se cerea în astfel de cazuri. Pentru că Aurel Stanemir şi-a retras mărturia mincinoasă dată iniţial, mandatul de reţinere pe numele acestuia expiră în această după-amiază. În schimb, pentru Florin Păstrăvanu şi Bogdan Tiberiu Nicolae procurorii au cerut astăzi măsura arestării preventive pentru 29 de zile la Tribunalul Prahova. La închiderea ediţiei, instanţa încă delibera asupra acestei cauze.


Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările