Poliţiştii din Prahova verifică o clinică medicală acuzată că a vândut pacienţilor măşti chirurgicale cu zece lei bucata

Poliţiştii din
Prahova verifică o clinică medicală acuzată că a vândut pacienţilor măşti
chirurgicale cu zece lei bucata

Clinica Meiurg din Ploiesti

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii a Criminalităţii Economice (SICE) al IJP Prahova fac verificări la sediul clinicii medicale MEDIURG din Ploieşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Ancheta a fost declanşată după ce mai mulţi clienţi ai clinicii au reclamat pe reţelele de socializare că au fost obligaţi să cumpere o mască chirurgicală cu zece lei pentru a fi primiţi la consultaţii. Oamenii s-au plâns că aceste măşti erau vândute chiar în sediul clinicii incriminate.

”Ii numim profitori şi bişniţari pe cei care vând măşti cu 2 sau 5 lei pe site-urile binecunoscute??? Mediurg Ploieşti vinde cu 10 lei o mască fără de care ai interdicţia de a intra în clinică. Promit că voi renunţa la o zi de concediu doar pentru a putea depune plângeri la toate organele abilitate să cerceteze această hoţie. Nu cred că am cerut niciodată aşa ceva, dar acum chiar apelez la spiritul civic al fiecăruia în vederea distribuirii acestei postări.

P. S. : SUNT FOARTE CURIOS CUM VOR EXPLICA INVESTIGAŢIILE MEDICALE PRESTATE CONFORM BONULUI FISCAL.”, scrie un pacient al Mediurg care a fost pus în această situaţie.

 Bărbatul a făcut pubilc inclusiv bonul fiscal din care reiese că a achitat suma de zece lei pentru ”investigaţii medicale x1 buc”. Precizăm că din bonul fiscal nu reiese faptul că pacientul a plătit 10 lei pentru o mască chirurgicală.

O altă pacientă susţine că şi ea a fost obligată să cumpere o astfel de mască, atunci când a fost să facă analize pentru medicina muncii la clinica Mediurg.

”Vi se pare normal ? sa te duci la MediUrg si sa te oblige sa dai 10 lei pe o masca?si bineînteles ca suntem trimisi de la medicina munci😥urat profita de situatie ,rusine MediUrg Ploiesti😥”, este mesajul unui alt client al Mediurg.

Reactia Mediurg

In aceasta perioada de risc major de infectie cu noul coronavirus (COVID-19), pentru a proteja pacientii si apartinatorii acestora precum si pentru protectia personalului, Conducerea Clinicii a luat urmatoarele masuri de preventie ca si REGULI PENTRU ACCESUL IN CLINICILE MEDIURG:

Accesul in Clinica se va face DOAR pe USA PRINCIPALA unde se afla o persoana desemnata, pregatita sa dea informatii utile tuturor;

Fiecare pacient este rugat sa dea o declaratie pe propria raspundere privind starea de sanatate si circulatia in zone/regiunile rosii sau galbene ale PANDEMIEI cu NOUL CORONAVIRUS;

Pacientii si apartinatorii vor fi dezinfectati pe maini la intrarea in Clinica si vor primi un formular cu indicatii si informatii privind infectia cu NOUL CORONAVIRUS (COVID-19), modul in care trebuie sa se comporte pentru a nu pune in pericol sanatatea proprie si chiar viata proprie precum si a celor dragi lor;

Toti cei care intra in Clinica trebuie sa poarte masca de unica folosinta iar, daca nu au una PERSONALA,  Clinica le va pune la dispozitie una atat pentru protectia personala cat si a angajatilor nostri; aceste masti sunt obtinute de Clinica cu mari eforturi financiare stiut fiind faptul ca in acest moment in farmacii nu se mai gasesc;

Se recomanda pastrarea, pe cat posibil, a unei distante de 1-1.5 m fata de persoana cu care se ia contact pentru rezolvarea problemelor medicale precum si fata de ceilalti pacienti si apartinatori;

Evitati pe cat posibil atingerea cu mana nedezinfectata/nespalata a gurii, nasului sau ochilor;

Respectati indicatiile personalului nostru medical care este prezent in fiecare zi la munca pentru a va oferi cele mai bune servicii medicale.

Toate aceste masuri exceptionale au fost decise incepand cu data de 16.03.2020, intr-o perioada exceptionala (STARE DE URGENTA NATIONALA) in care milioane de oameni sunt infectati (si zeci de mii au murit deja) cu acest virus necunoscut si fara tratament pana acum.

Aceste masuri au fost gandite pentru protectia pacientilor si apartinatorilor acestora precum si pentru protectia personalului medico-sanitar din Clinica, singura Clinica Privata din Prahova care lucreaza in regim NON-STOP.

Informam toţi beneficiarii serviciilor noastre că Centrul Medical MEDIURG NU VINDE MĂŞTI DE UNICA FOLOSINŢĂ, ci OFERA SERVICII MEDICALE CARE INCLUD DE FOARTE MULTE ORI CONSUMABILE MEDICALE: MEDICAMENTE ŞI MATERIALE SANITARE, toate aceste costuri fiind cuprinse în bonurile şi facturile fiscale emise cu rigurozitate pentru fiecare pacient.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: