Poliţişti ameninţaţi pentru că au sărit în ajutorul unei femei: „Vă omor, fraierilor, vă joc în picioare!“

Poliţişti ameninţaţi pentru că au sărit în ajutorul
unei femei: „Vă omor, fraierilor, vă joc în picioare!“

Bărbatul, judecat în libertate pentru ultraj, a fost condamnat la închisoare cu executare

Un bărbat din Băicoi, judeţul Prahova, acuzat că a înjurat şi lovit un poliţist, a fost condamnat la închisoare cu executare printr-o decizie definitivă, dată de Curtea de Apel Ploieşti.

Marian Militaru, din Băicoi, a fost găsit vinovat pentru ultraj, fiind acuzat că a lovit cu capul în gură un poliţist care încera să-l încătuşeze. În faţa anchetatorilor, agresorul a recunoscut fapta, dar a precizat că lovitura nu a fost cu intenţie. Testul poligraf la care a fost supus a arătat însă contrariul.

Bărbatul a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina sub acuzaţia de ultraj.

Pe fond, judecătorii din Câmpina au decis o pedeapsă mai blândă pentru agresor, respectiv închisoare cu suspendare şi 120 de zile de muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Băicoi sau la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane cu Handicap Lilieşti-Băicoi.

În urma apelului declarat de procurorii câmpineni la instanţa superioară, Curtea de Apel Ploieşti a rejudecat dosarul şi a decis că Marian Militaru trebuie să execute pedeapsa în regim privativ de libertate pentru o perioadă de un an şi două luni.

Procurorii au arătat în rechizitoriu că ultrajul s-a petrecut în iarna anului 2016, cu câteva zile înaintea Crăciunului.

Soţia agresorului a fugit desculţă şi în pijamale, la Poliţie

Astfel, potrivit sursei citate, în seara de 19 decembrie, puţin înainte de miezul nopţii, o tânără îmbrăcată sumar (doar în pijamale) şi desculţă, a intrat în sediul Poliţiei din Băicoi pentru a cere ajutor. Aceasta a explicat agenţilor de serviciu că soţul ei, aflat sub influenţa băturilor alcoolice, era agresiv, a ameninţat-o şi a bătut-o.

Femeia a precizat că de frică s-a refugiat în baie şi de aici a sărit pe geam pentru a ajunge la Poliţie. Disperată, tânăra a solicitat intervenţia rapidă a unui echipaj de poliţie, pentru că în casă rămăsese copilul care putea fi oricând agresat de bărbatul băut.

Doi dintre poliţişti au însoţit-o pe femeie acasă, dar când au ajuns în dreptul uşii, au găsit intrarea blocată din interior cu o scară din lemn.

”Organele de poliţie, împreună cu martora, au pătruns în imobil, într-un hol, moment în care inculpatul, aflat sub influenţa alcoolului, a ieşit din dormitor şi a început să adreseze lucrătorilor de poliţie injurii şi ameninţări cu acte de violenţă, respectiv: «ce căutaţi la mine în casă, vă omor fraierilor, vă joc în picioare»“, se arată în rechizitoriu.

Poliţiştii au încercat să calmeze situaţia, doar că bărbatul continua să fie agresiv, motiv pentru care a fost încătuşat. Nemulţumit de situaţia în care se afla, bărbatul a devenit violent, s-a smucit şi cu capul a reuşit să-l lovească în gură pe unul dintre agenţii de poliţie.

Agresorul a fost condus la sediul Poliţiei, dar a continuat să fie agitat şi să ameninţe.

”Astfel, inclupatul, încătuşat, s-a lovit cu capul de grilajul metalic al ferestrei şi l-a ameninţat pe..cu bătaia spunându-i «dacă te-am bătut la mine acasă nu pot să te bat şi aicea?»”, se arată în rechizitoriu.

În cele din urmă, poliţiştii au luat decizia să solicite ajutorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova pentru a-l transporta pe agresor la Spitalul de Psihiatrie Voila, unde a şi rămas internat, dat fiind comportamentul violent.

În cauză, a fost deschis dosar penal, iar ancheta a fost preluată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina. Agresorul, Marian Militaru, a fost deferit justiţiei pentru ultraj.

În faţa anchetatorilor, bărbatul a recunoscut că s-a opus încătuşării şi că a refuzat să meargă la sediul Poliţiei, însă a negat că l-a lovit intenţionat pe agentul de poliţie, iar totul s-a întâmplat accidental. Supus unui test poligraf, rezultatul a dovedit contrariul.

”Inculpatul a acceptat să fie supus testării cu aparatul poligraf, în vederea detectării comportamentului simulat. Raportul de constatare criminalistică concluzionând că răspunsurile acestuia la întrebările relevante ale cauzei: Tu l-ai lovit cu intenţie pe agentul de poliţie:, Tu, cu intenţie, i-ai aplicat o livitură cu capul în gură poliţistului, Tu în seara de 19 dec. 2016 le-ai adresat poliţiştilor ameninţări cu acte grave de violenţă?) au provocat modificări specifice comportamentului simulat”.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Câmpina în august 2017, iar în data de 7 octombrie 2019 Curtea de Apel a conchis că bărbatul acuzat de ultraj trebuie să ajungă în spatele gratiilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: