Numai că şeful Primăriei Ploieşti uită să ofere cetăţenilor anumite informaţii importante.
 
Una dintre ele ar fi faptul că anul acesta sumele alocate pentru măturatul stradal şi colectarea gunoiului de pe domeniul public sunt mult mai mici faţă de anii precedenţi.
 
Spre exemplu, în 2018, municipalitatea aloca un buget de 2 milioane lei pe lună, faţă de 900.000 lei anul acesta. Astfel că gunoiul de pe domeniul public, lăsat de cetăţeni la colţ de strada sau pe unde apucă, este ridicat doar la solicitarea Primăriei Ploieşti! Şi cum nu sunt fonduri, comenzile întârzie să apară sau nu există.
De altfel, o altă problemă o reprezintă numărul mic de puncte de colectare. Conform conducerii Rosal Ploieşti, în oraş nu au mai fost amenajate noi puncte de colectare din anul 1990.  Astfel că, în timp ce în Cluj numărul punctelor de colectare a ajuns la 900, în Ploieşti sunt doar 260. Practic în municipiu sunt 9 platforme la un număr de 25.000 de locuitori!  Cu toate că ştiu aceste aspecte,  reprezentanţii primăriei nu au luat în calcul să mărească numărul punctelor de colectare din oraş.
 
Conducerea Rosal susţine că din aceste  motive ghenele sunt mereu pline cu toate că se intervine conform contractului.
 
În concluzie, problema salubrităţii poate fi rezolvată doar dacă municipalitatea va majora numărul punctelor de colectare şi dacă va aloca un buget  suficient astfel încât  activitatea de colectare a deşeuri abandonate pe domeniul public să poată să aibă loc într-un mod corespunzător.
 
Un alt aspect important ar fi acela ca Primăria Ploieşti să găsească o soluţie şi pentru cei 58.000 ploieşteni care nu plătesc salubritatea, deşi beneficiază de acest serviciu! Nu de alta, dar nu este corect faţă de cei 150.000 de ploieşteni care au în prezent contract cu Rosal Ploieşti!
 
Totodată, prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea Rosal îl acuză pe primarul Adrian Dobre de dezinformare  şi inducerea în eroare a ploieştenilor.
 
 
„Criza gunoiului nu poate fi rezolvată prin dezinformări, mistificări ale realităţii şi inducerea în eroare a ploieştenilor
 
”Pentru a nu ştim câta oară”, ca să-l parafrazăm, domnul primar al municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, se foloseşte de influenţa şi autoritatea funcţiei pentru a presa organele de control ”să amendeze” compania Rosal pentru situaţii şi fapte care nu ne privesc.
 
Putem înţelege interesul evident pe care îl manifestă pentru ”scoaterea din Ploieşti” a companiei noastre – nu a făcut niciodată un secret asta. Nu putem înţelege metoda pe care a ales-o pentru a face acest lucru: dezinformări, mistificări ale realităţii şi inducerea în eroare a ploieştenilor.
 
Printr-o postare pusă astăzi pe pagina de facebook personală, domnul Adrian Dobre o imploră pe ministrul Mediului să ne de o amendă, să ne sancţioneze în vreun fel. 
 
Îl rugăm pe această cale să înţeleagă că nu mai putem accepta ca numele companiei noastre să fie folosit în scandalurile politice din oraş. Toleranţa noastră are o limită: suntem o companie prea serioasă pentru a accepta să devenim sac de box pentru oricine are frustrări legate de propria performanţă edilitară. 
 
La fel de exact, domnul primar Adrian Dobre ştie şi faptul că principalul vinovat pentru starea în care se află acum municipiul Ploieşti este chiar domnia sa, şi nimeni altcineva. 
 
Măcar acum, în al treisprezecelea ceas, îi transmitem că este momentul să se maturizeze, să accepte faptul că a fost parte la întocmirea unui caiet de sarcini greşit dimensionat faţă de necesităţile reale ale oraşului şi că este timpul să colaborăm pentru rezolvarea acestei crize a gunoiului. 
 
Domnia sa ştie exact că Rosal nu are absolut nicio vină pentru faptul că oraşul este sufocat de munţii de gunoi. La fel, primarul Adrian Dobre cunoaşte în detaliu eforturile incredibile făcute de compania noastră pentru a ţine cât de cât sub control problema deşeurilor în municipiu. Ne-am asumat aceste eforturi uriaşe exclusiv din respect faţă de ploieşteni.
 
Atacurile nejustificate pe care le face împotriva companiei noastre, şi mai ales ultimul dintre ele, sunt departe de a duce la rezolvare crizei. Avem nevoie de soluţii, de remedierea problemelor grave din contractul la realizarea căruia a fost parte şi de sprijin din partea autorităţilor locale pentru a-i servi pe ploieşteni la standardele pe carele merită. 
 
Primarul Adrian Dobre trebuie să înţeleagă că atâta timp cât va încerca să ascundă sub preş propriul gunoi şi să facă presiuni pentru a fi scoasă pe nedrept responsabilă de situaţie exact partea din contract care nu are nicio vină – compania Rosal, singurii care vor avea de suferit sunt ploieştenii. 
 
Iar nouă ne pasă cu adevărat de clienţii noştri, motiv pentru care îl invităm oricând la o dezbatere publică deschisă, cu cărţile pe masă, despre cum putem rezolva împreună această criză. Din respect faţă de ploieşteni!
 
Cu respect,
Rosal Ploieşti”, se arată scris în comuncatul de presă emi de societatea de salubritate.