Ploieşti: Valea Doftanei, un loc perfect pentru relaxare

Ploieşti: Valea Doftanei, un loc perfect pentru relaxare

Valea Doftanei este un loc perfect şi pentru distracţie

  La 60 de kilometri de Ploieşti se află una dintre cele mai atrăgătoare staţiuni din Prahova, peisajul, ospitalitatea locuitorilor, dar şi cele câteva muzee şi obiective turistice din zonă făcând  din acest loc unul cu totul special

Ştiri pe aceeaşi temă


După barajul Paltinu, pe Valea Doftanei, o altă lume se arată turiştilor dornici să petreacă timpul liber în natură. Aici, peisajul naturii, dar şi cele câteva obiective turistice, reuşesc să atragă mii de persoane la fiecare sfârşit de săptămână.Barajul şi bazinul de acumulare sunt alimentate de Lacul Păltinoasa, un lac cu apă potabilă, care se întinde pe o distanţă de trei kilometri.

Lacul are o înălţime de 108 metri şi a fost realizat în 1971.


La câţiva kilometri de acest lac sunt situate Cheile Doftanei, săpate în conglomerate dure, puternic încreţite de mişcările tectonice.


Un alt obiectiv turistic este Rezervaţia Naturală „Glodeasa", care este compusă numai din brazi naturali cu o vechime de peste 200 de ani.


 

Două muzee în zonă

În această zonă se află ruinele Bisericii Vechi, care pot fi vizitate la orice oră, dar şi două muzee inedite.


Muzeul de Etnografie şi Folcor găzduieşte o colecţie de obiecte realizate de meşteşugarii din zonă, aici fiind expuse vase de lut, ştergare brodate, ornamente gravate în lemn, tratate sau lucrate în relief.La Muzeul de Arte Plastice sunt etalate 300 de opere de artă, care reprezintă rodul a celor 18 ediţii ale Taberei Internaţionale de Creaţie Plastică Valea Neagră.


Sporturi de iarnă

La aproximativ şase kilometri de satul Teşila, din Comuna Valea Doftanei se află Vârful Secăriei, unde nu numai priveliştea este atragătoare ci şi diversele posibilităţi de distracţie.Cei mai mulţi dintre turişti aleg să facă săniuş sau doar să urce la pas, însă, unii vin aici pentru snowboard sau ca să schieze, cu toate nu este realizată o pârtie special amenajată.


În schimb, cei care doresc să înveţe aceste sporturi se pot adresa Bazei Sportive „AS Montana", din Valea Doftanei, care are ca principale activităţi fotbalul, pe timpul verii şi schiatul, iarna.


 

 

Cazare ieftină

Cei care doresc să petreacă mai multe zile pe Valea Doftanei pot opta pentru pensiuni de două, trei sau chiar patru margarete.


La o pensiune de două margarete cazarea costă 80 de lei pe noapte pentru o cameră dublă, iar la cele de patru margarete poate ajunge şi la 150 de lei pe noapte pentru o cameră dublă.


„Mai avem trei camere libere pentru acest weekend şi sunt deja rezervate cam 60% din camere şi pentru weekendul următor.


Noi avem 10 camere duble, oferim posibilitatea de  a face săniuş şi avem chiar şi un izvor în curte, la care clienţii se pot relaxa", spune Vasile Buzăţoiu, administratorul Cabanei „Veveriţa".


La această pensiune, care este cotată la trei margarete, cazarea pe noapte costă 100 de lei.

 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările