Ploieşti: Profesor de la Şcoala de Poliţie din Câmpina, trimis în judecată

Ploieşti: Profesor de la Şcoala de Poliţie din Câmpina, trimis în judecată

Imagine de arhivă

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a lui Costel Enache, profesor în cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cadrul didactic este acuzat că a permis accesul unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii. Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese că în cursul lunii mai 2009, Costel Enache, în calitate de profesor şi de şef al comisiei metodice al promoţiei 2009 din cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie a întocmit subiectele necesare evaluării elevilor la una din disciplinele de studiu, evaluare ce urma a fi susţinută de către toţi elevii din anul terminal la data de 8 mai 2009. Nota la acest examen avea o pondere în media generală de absolvire a şcolii, în funcţie de această medie efectuându-se şi repartiţia finală.

La data de 7 mai 2009, profesorul a pus la dispoziţia uneia dintre eleve aceste subiecte şi rezolvarea acestora, comunicând astfel informaţii nedestinate publicităţii. Subiectele au ajuns în posesia mai multor elevi, astfel că o clasă întreagă a obţinut nota 10 la examenul respectiv.

Chestorul de poliţie Ion Tomescu, directorul instituţiei de învăţământ, spune că nu a ştiut nimic despre aceste acuzaţii până în momentul în care profesorul a fost chemat la DNA şi i s-au respins probele pe care acesta le adusese pentru a se apăra. “Nouă ni s-a adus la cunoştinţă trimiterea în judecată chiar de către Costel Enache care are obligaţia să ne informeze în astfel de cazuri. În prezent, profesorul desfăşoară în continuare activităţi specifice în cadrul instituţiei noastre, însă nu mai participă la trageri cu elevii”, a mai declarat Ion Tomescu. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Câmpina.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările