Ploieşti: Politiştii au întocmit dosare penale pentru vot multiplu

Ploieşti: Politiştii au întocmit dosare penale pentru vot multiplu

Ploieşti: Politiştii au întocmit dosare penale pentru vot multiplu

Dosarele vizează doi alegători şi unul din membrii unei comisii şi au fost predate procurorilor în cursul zilei de ieri, de poliţiştii din Sinaia şi Filipeştii de Târg.

Trei persoane au dat cu subsemnatul în faţa poliţiştilor din cadrul IPJ Prahova în urma alegerilor europarlamentare care s-au desfăşurat duminică, fiind suspectate că au încălcat legile electorale. Agenţii din Sinaia au fost sesizaţi de către preşedintele unei secţii de votare din localitate despre faptul că, în jurul orelor 16.00, în timpul procesului de votare, Florentina M. (23 ani), din Sinaia, a fost surprinsă în timp ce încerca să introducă în urnă trei buletine de vot. Toate acestea întruneau condiţiile pentru validare. În timpul verificărilor, tânăra le-a declarat oamenilor legii că a primit buletinele respective de la Victoria T., unul dintre membrii Biroului Electoral al secţiei de votare.

În urma incidentului, preşedintele secţiei respective a suspendat-o pe Victoria T. din calitatea de membru al Biroului Electoral, cu toate că femeia a negat implicarea sa în incident, spunând că Florentina M. este singura vinovată.

Conform declaraţiilor, alegătoarea a profitat de neatenţia membrilor Biroului Electoral al secţiei şi a luat mai multe buletine de vot, pe care le-a ştampilat şi dorea să le pună în urnă. Poliţiştii au deschis un dosar penal în care efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de vot multiplu faţă de Florentina M. şi pentru complicitate la vot multiplu faţă de Victoria T..

Alegător în două judeţe
Totodată, în cursul zilei de duminică, poliţiştii prahoveni au desfăşurat unele acţiuni pentru combaterea turismului electoral şi, în jurul orelor 14.20, agenţii din comuna Filipeştii de Târg s-au sesizat cu privire la faptul că la secţia de votare numărul 414, din localitatea Mărginenii de Jos, un microbuz în care se aflau mai multe persoane a oprit în faţa instituţiei şi câţiva indivizi au intrat în clădire pentru a-şi exercita dreptul de vot.

După plecarea acestora, evenimentul a fost raportarea la Dispeceratul IPJ Prahova şi conducearea unităţii a dispus continuarea de verificări şi la alte secţii de votare de pe raza satului, a localităţilor învecinate, precum şi la locul de domiciliu al persoanelor din afara judeţului care au coborât din microbuz, pentru a se stabili dacă se exercită vot multiplu.

Intuiţia poliţiştilor a dat roade, constatându-se că Florin B., după plecarea din comuna Filipeştii de Târg, s-a deplasat şi la locul de domiciliu, respectiv în comuna I.L. Caragiale, din judeţul Dâmboviţa, unde a votat a doua oară. Poliţiştii au demarat cercetarea penală împotriva bărbatului şi încearcă să stabilească dacă acesta şi-a mai exercitat dreptul de alegător şi în alte secţii.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: