Ploieşti: Muzica de cameră încântă ploieştenii în acest weekend

Ploieşti: Muzica de cameră încântă ploieştenii în acest weekend

Ploieşti: Tinerii îşi pot dovedi talentul muzical la această competiţie naţională

Concursul „Paul Constantinescu" se desfăşoară simultan în trei locaţii diferite, datorită numărului mare de elevi şi studenţi care participă

Ştiri pe aceeaşi temă


Peste 80 de concurenţi, elevi şi studenţi din întraga ţară şi din Republica Moldova,  care studiază vioara, violoncelul, pianul, canto clasic şi compoziţia muzicală s-au înscris la competiţia de la Ploieşti. Concursul Naţional de Interpretare şi Creaţie Muzicală „Paul Constantinescu", iniţiat de conducerea muzeului ploieştean a ajuns, anul acesta, la cea de-a XV-a ediţie.

„Este o mare onoare pentru oraşul nostru, care este şi oraşul natal al compozitorului Paul Constantinescu un concurs de acest gen, care are menirea de a scoate la lumină copiii cu talent şi dornici să se afirme", este de părere ploieşteanca Sorina Boboc.


Mai multe locaţii

Datorită numărului foarte mare de participanţi din acest an, conducerea muzeului ploieştean a luat decizia ca această competiţie să se desfăşoare pe mai multe secţiuni. Fiecare secţiune este găzduită de o altă instituţie, pentru că spaţiul muzeului ar fi fost insuficient atât pentru participanţi cât şi mai ales pentru spectatori.

„Deschiderea oficială a avut loc  vineri, la ora 10.00, la sediul muzeului nosrtu din Ploieşti, Strada Nicolae Bălcescu, numărul 15, iar festivitatea de premiere a candidaţilor şi concertul tinerilor laureaţi ai concursului va avea loc duminică la ora 13.00, tot la acest muzeu", spune Alexandru Bădulescu, directorul Muzeului memorial "Paul Constantinescu".

Astăzi, tinerii care interpretează la pian susţin recitalurile lor la Muzeul memorial, iar la Casa Armatei, se desfăşoară concursul la secţiunea vioară, în timp ce la Liceul de Artă „Carmen Sylva", pot fi ascultaţi tinerii înscrişi în concurs la secţiunea canto.


Încă două zile de muzică clasică

Mâine, de la ora 11.00, secţiunile canto şi vioară vor continua cu cea de-a doua etapă de recitaluri.

Valoarea totală a premiilor oferite la acest concurs este de 20.000 de lei, fonduri care provin de la Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Primăria Ploieşti şi diverşi sponsori.

 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările