Ploieşti: Lucrările la Centura de Vest nu sunt în termen

Ploieşti: Lucrările la Centura de Vest nu sunt în termen

Ploieşti: Lucrările la Centura de Vest nu sunt în termen

Deşi data limită de predare a documentaţiilor tehnice pentru exproprieri este 15 iunie, până acum au fost întocmite puţin peste jumătate.

Dacă lucrările la Centura de Vest vor continua în ritmul de până acum, termenul de predare a investiţiei riscă să fie depăşit.  Până la sfârşitul acestei luni trebuiau să fie finalizaţi 8,1 km de şosea, însă lucrările sunt gata, deocamdată, doar pe jumătate de tronson. La ritmul în care se lucrează, până la sfârşul lunii ar mai putea fi gata încă un kilometru de drum.

Probleme cu exproprierile
Ba mai mult, societatea de avocatură, care ar trebui să se ocupe de întocmirea documentaţiilor cadastrale pentru proprietarii de terenuri pe care se va extinde şoseaua, nu şi-a făcut treaba.

„Termenul de predare a documentaţiilor tehnice pentru exproprieri este 15 iunie, iar până acum, din totalul de 177 de dosare care ar trebui făcute, au fost întocmite doar 98. Din discuţia pe care am avut-o cu constructorul, am constatat că nu există niciun fel de dialog între societatea de avocatură şi acesta”, a declarat prefectul Radu Oprea după o întâlnire cu factorii de decizie implicaţi în realizarea centurii de vest.

La întâlnirea de la Prefectură dintre cei responsabili de ducerea la bun sfârşit a acestei investiţii, a participat şi inspectorul guvernamental Gheorghe Jură care a constatat „lipsa de corelare a factorilor decidenţi” şi a promis că se va implica în acest proiect astfel încât termenul de 15 noiembrie, data la care centura ar trebui să fie finalizată, să fie respectat.
Lucrările la centura de vest au demarat în aprilie 2008, iar până în prezent s-au finalizat 4 km, din cei 13 km câţi trebuie să aibă şoseaua.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: