Ploieşti: Iuliana Barbu are leacuri naturiste pentru bolile sufletului

Ploieşti: Iuliana Barbu are leacuri naturiste pentru bolile sufletului

Iuliana crede că plantele au o forţă fenomenală de a alunga microbii

Venită la Ploieşti din inima Moldovei, Iuliana oferă trecătorilor tratamente cu plante medicinale ecologice pentru orice tip de afecţiune sau boală a sufletului.

 „Nimic nu este de nevindecat, dacă există voinţă. Trebuie doar să ai încredere în farmacia naturii, care îţi oferă o bogăţie de surse de prevenire şi tratare a unor boli", susţine Iuliana Barbu, absolventă a Facultăţii de Horticultură din Cluj Napoca şi doctor în Ecologia plantelor medicinale. Moldoveanca, care vine săptămânal la Ploieşti pentru a vinde oamenilor zeci de combinaţii de ceaiuri şi tot felul de perne terapeutice, provine dintr-o familie îndrăgostită de natură.

Bunica sa era vraciul satului

Informaţii despre beneficiile consumului de plante medicinale i-au fost transmise de bunica din partea mamei care era vraciul satului unde şi-a petrecut copilăria.

„Bunica mea era un soi de doctor. Cine era bolnav venea la ea şi lua ceaiuri pentru vindecarea unor suferinţe. La fel de pricepute erau şi mama şi o mătuşă. Prin urmare, este o zestre valoroasă pe care mi-au transmis-o, şi pe care şi eu o voi da mai departe, copiilor mei", spune Iuliana.

Femeia este vegetariană şi foloseşte exclusiv tratamente homeopate atunci când este bolnavă. Ea consideră că plantele au o forţă fenomenală de a alunga microbii. „Ele fac mediu aseptic şi omoară tot ce este rău, cu condiţia să fie 100% bio, obţinute pe terenuri pe care nu au fost împărştiate îngrăşăminte chimice. Noi le cultivăm natural. Şi, să nu uităm că plantele nu sunt bune doar pentru a le consuma pe cale orală, ci şi pentru a le folosi ca aromoterapie, care hrăneşte mintea şi sufletul omului", este de părere aceasta.

Perne ale dragostei şi antitabagice

Iuliana Barbu oferă ploieştenilor perne decorative din diverse amestecuri de plante, pentru antistres şi insomnie, stări gripale, antialergice, pentru dureri de cap şi reumatice. Iuliana a găsit o combinaţie naturistă şi pentru cei care îşi doresc armonie în familie şi a creat perne terapeutice chiar şi pentru persoanele care vor să se lase de fumat. „Acestea se pun în camera unde dormim. Acţiunea lor se produce în plan energetic. Inhalăm acele mirosuri şi ne simţim mai bine. Practic, sunt nişte adjuvante în tratarea unor afecţiuni şi boli ale sufletului", explică Iuliana.

Ea mai spune că din ce în ce mai mulţi tineri se arată interesaţi de beneficiile curative  ale plantelor. „Sunt mulţi ploieşteni care cumpără de la mine pentru consumul zilnic. De exemplu, tinerii vor să nu mai bea cafea şi caută ceaiuri energizante, care să-i ajute în zilele când au mult de lucru", spune aceasta.

Întrebări şi răspunsuri

La ce folosesc săculeţii zodiacali pe care-i comercializaţi?

De vei ţine zilnic lângă tine un săculeţ cu plante din ierburile magice ale pământului, vei simţi pacea, vei privi prin ochiul inimii tale şi vei vedea cine o întăreşte. Sunt umpluţi cu plante medicinale din formula antistres şi uleiul volatil benefic fiecăriei zodii în parte.

Cum acţionează pernuţa dragostei şi armoniei?

Este un adjuvant cu acţiunea terapeutică stimulatoare a funcţiilor sexuale, care trezeşte sau face să crească apetitul erotic. Îţi dă o stare euforică de tainică fericire. Conţine frunze de salvie, iarbă de cimbrişor şi busuioc, frunze de urzică, muguri de pic şi alte plante miraculoase.

Ce-i place

Iulianei îi place să stea de vorbă cu oamenii şi să le transmită energia sa pozitivă. Îi place să se plimbe în natură şi pune mare preţ pe timpul liber, petrecut alături de cei dragi.

Ce nu-i place

„Mă feresc de oamenii răi, imposibili, care contrazic şi pe care nu te poţi baza în caz de nevoie, deşi tu i-ai ajutat atunci când au fost strâmtoraţi de viaţă", spune Iuliana

Profil

Născută

1 iulie 1961, Frunteşti, Bacău

Studii

Facultatea de Horticultură, Cluj Napoca

Familie

Căsătorită, are doi copii

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările