Ploieşti: Un fost subprefect de Prahova a fost pus la zid de DNA

DNA l-a trimis în judecată pe fostul subprefect de Prahova, Mircea Ioniţă, pentru că s-a implicat ilegal în revendicarea unui teren.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul subprefect de Prahova, Mircea Ioniţă, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie alături de un specialist cadastru de la Primăria Păuleşti, pentru implicarea într-un caz de revendicare ilegală a unui teren.

Potrivit Mediafax, procurorii DNA arată, în rechizitoriu, că în prima jumătate a anului 2006, Mircea Ioniţă - la acel moment subprefect de Prahova - şi Niculae Stoica, fiul defunctului R. Stoica, au convins-o pe Monica Matei - specialist cadastru la Primăria comunei Păuleşti - să fure o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unui teren de 5.000 mp, formulată anterior de către Niculae Stoica (în 19 august 2005) şi să o înlocuiască cu o altă cerere, ulterior termenului de depunere stabilit de lege. Cea de-a doua cerere se referea la reconstituirea dreptului de proprietate pentru o suprafaţă mult mai mare, de 44,4 de hectare.

Procurorii DNA au colaborat, în acest dosar, cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din Ministerul Administraţiei şi Internelor.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările