Ploieşti: Primul autobuz biodiesel la Ploieşti

Ploieşti: Primul autobuz biodiesel la Ploieşti

Ploieşti: Primul autobuz biodiesel la Ploieşti

Vehiculul circulă cu carburant pe bază de uleiuri vegetate.

Regia Autonomă de Transport Public Ploieşti are în dotare primul autovehicul care funcţionează pe bază de combustibil biodiesel - un carburant obţinut din uleiuri vegetale de rapiţă, soia, palmier etc., care are caracteristici atât de asemănătoare cu cele ale combustibilului Diesel, încât poate fi folosit în amestec cu motorina Diesel la motoarele actuale, fără a aduce vreo modificare acestora.

Este vorba despre un autobuz ecologic care va circula regulat începând din această săptămână. Acţiunea face parte din cadrul proiectului internaţional Bionic, ce a obţinut finanţare în cadrul programului Intelligent Energy Europe Programme. Banii vin pe filiera Comisiei pentru Comunităţi Europene.

În cadrul proiectului Bionic, Ploieştiul este partener cu localităţile Merseytravel (Marea Britanie), NW England (Marea Britanie), Värmland (Suedia), Cantabria (Spania) şi Pazardjik (Bulgaria). Prin proiectul respectiv se doreşte diversificarea surselor de energie în domeniul transportului, prin promovarea gazului natural şi a combustibililor alternativi, în special a biocombustibililor, în ideea substituirii, până în anul 2010, a benzinei şi motorinei cu biocombustibil, în procent de 5,75%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: