Ploieşti: Şoferii îşi vor parca maşinile la etaj

Ploieşti: Şoferii îşi vor parca maşinile la etaj

Ploieşti: Şoferii îşi vor parca maşinile la etaj

Ploieştenii se vor bucura, începând de anul viitor, de cea mai mare parcare existentă în zona centrală a municipiului. Proiectul construcţiei supraetajate este aproape de finalizare.

Problema locurilor de parcare insuficiente, mai ales în zona centrală a oraşului, pare să-şi fi găsit rezolvarea.  Cu puţină răbdare, nu vom mai vedea şoferi disperaţi că nu au unde să-şi lase maşinile când au treabă în centrul municipiului.

Primăria are în plan construirea, în zona 0 a oraşului, a unei parcări supraetajate ultramoderne, cum nu s-a mai văzut vreodată în Ploieşti. Potrivit autorităţilor, investiţia ar trebui să fie gata până la începutul anului viitor.

Zona va fi complet reamenajată
Cele 200 de locuri de parcare prevăzute în proiect se vor amenaja între staţia RATP Coreco şi Blocul “7 Etaje”. Pentru asta însă, este necesară o reconfigurare a întregii zonei.

Strada unde se află acum staţiile mai multor trasee de autobuz va fi închisă traficului şi, cel mai probabil,  mijloacele de transport în comun vor circula prin faţa Catedralei Sfântul Ioan Botezătorul. 

 „Ar fi foarte bine să existe o parcare supraetajată, numai că ar trebui ca taxele să fie mai mici”, a spus Marin Tudorache, taximetrist de profesie.

„De exemplu, ca să-şi laşi maşina în spatele magazinului Omnia, trebuie să plăteşti trei lei, indiferent dacă că o laşi cinci minute sau o oră”, a mai spus bărbatul. „Cred că e o idée bună, deşi o să arate ciudat construcţia într-o zonă intens circulată, cum este acum zona din preajma Blocului “7 etaje”. Cred că trebuie conctruită în altă parte, nu chiar în buricul Ploieştiului”, este de părere Mariana Sorescu, o şoferiţă din Ploieşti.

Maşini „la etaj” şi în alte zone
Noi spaţii de parcare vor fi amenajate şi în alte zone din centrul oraşului. Municipalitatea are de gând să amenajeze încă două parcări supraetajate lângă Hotelul Prahova, şi în spatele Casei Sindicatelor.

Ambele investiţii vor fi făcute în sistem de parteneriat public-privat, iar şoferii vor avea la dispoziţie câteva sute de locuri unde să îşi lase maşina.

1500 de locuri de parcare
În prezent ploieştenii au la dispoziţie 1.500 de locuri de parcare, în 31 de spaţii special amenjajate de Administraţia Domeniului Public şi Privat.

Acestea sunt răzpândite în tot oraşul, în zonele Cuza Vodă(BRD), Casa Sindicatelor (în spatele clădirii), Casa Sindicatelor (Cuza Vodă), Maramureş, Tribunal, Democraţiei, Armoniei, Decebal, Hale Parc 2(Vasile Milea), 7 Etaje, Hale, Griviţei, Palat (Griviţei) Kogălniceanu (Hotel Prahova), Curtea de Apel(Emile Zola), Hale Parc (Emile Zola), Trei Ierarhi (Liceul Cuza), Gara de Sud (1 Decembrie), Nichita (Gheorghe Lazăr), Mega Image (B-dul Republicii), B-dul Independenţei (rondul I), Obor (strada Apelor), Mihai Eminescu, Gara de Vest, Tache Ionescu, Hotel Prahova- D.Gherea, Aurel Vlaicu, Banca Transilvania (Emile Zola), General Constantin Milea, Piaţa Victoriei nr.4, Omnia.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: