Ploieştenii care folosesc transportul în comun îşi riscă viaţa în fiecare zi. Autobuze din anii '70 încă mai circulă pe străzile din oraş

Ploieştenii care folosesc transportul în comun îşi riscă
viaţa în fiecare zi. Autobuze din anii '70 încă mai circulă pe străzile din oraş

Autobuze vechi de 40 de ani asigură transportul public la Ploieşti   FOTO Diana Frîncu

“Ne riscăm viaţa în fiecare zi, dar şi pe cea a călătorilor care folosesc autobuzele societăţii de transport în comun din Ploieşti”, spun angajaţii TCE care au prins curaj şi au început să dea informaţii “din casă”, odată cu protestul spontan declanşat luni şi care tinde să se transforme într-o grevă generală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şoferii, dar şi mecanicii care lucrează la în garajele TCE şi care au intrerupt, luni, lucrul, nu cer doar salariile şi bonurile de masă restante din luna decembrie, ci şi condiţii mai bune şi sigure de muncă.

Oamenii spun că nu există bani de piese de schimb pentru autobuze, multe dintre ele aflate în trafic chiar şi de 40 de ani şi pentru care este nevoie de reparaţii aproape în fiecare zi pentru a putea circula.

Chiar dacă multe dintre autobuze au un aspect decent la exterior, ele sunt depăşite moral de ani de zile, iar ploieştenii care călătoresc în aceste mijloace de transport în comun nu ştiu la ce pericole se expun.

Nici mecanicii care lucrează în atelierele de reparaţii ale Societăţii de Transport nu sunt deloc mulţumiţi de condiţiile de lucru. Ei susţin că nu au mai avut parte de investiţii şi de modernizarea garajelor de ani de zile.


Aşa arată unul dintre cele mai bătrâne autobuze din Ploieşti    FOTO Diana Frîncu

În acest context, angajaţii TCE au decis să nu mai iasă pe traseu luni, în urma unui protest spontan, iar acum, după ce negocierile cu reprezentanţii Primăriei Ploieşti au eşuat din nou, ameninţă cu greva generală.

Miercuri are loc la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă o şedinţă de mediere a conflictului, asta după alte două întrevederi între liderii de sindicat ai transportatorilor şi reprezentanţii municipalităţii care au avut loc atât la sediul TCE, cât şi la sediul Primăriei Ploieşti.

Şoferii Societăţii de Transport Public din Ploieşti se pregătesc de greva generală  FOTO: Diana Frîncu

Dacă şedinţa de mediere nu se va solda cu un rezultat agreat de transportatori, aceştia spun că, începând de joi dimineaţa, vor refuza din nou să mai iasă pe traseu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările