Ploieştenii, chemaţi să-şi spună părerea cu privire la maidanezi. Toţi câinii din oraş vor fi sterilizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plină isterie naţională a maidanezilor, administraţia din Ploieşti a propus spre dezbatere publică un regulament de gestionare a câinilor cu şi fără stăpân din oraş

Una din cele mai importante modificări aduse prin „Regulamentul privind gestionarea populaţie canine de pe teritoriul municipiului Ploieşti“, iniţiat de viceprimarul Iulian Teodorescu, se referă la obligativitatea tuturor deţinătorilor de câini din oraş de a-şi steriliza câinii.

Cu mici excepţii, câini bolnavi, câini utilitari, proprietarii trebuie să-şi sterilizeze câinii cu vârste peste 6 luni într-o jumătate de an de la intrarea în vigoare a proiectului. În caz contrar, stăpânii animalelor trebuie să plătească la Primăria Ploieşti o taxă anuală de 200 de lei pentru fiecare câine pe care îl are acasă.

O noutate o reprezintă şi interzicerea creşterii câinilor pe domeniul public, în împrejmuiri improvizate, în jurul blocului sau în garaje. Nerespectarea acestei prevederi atrage sancţiuni cu amendă de la 300 la 500 lei şi desfiinţarea adăposturilor pe cheltuiala celui care le-a improvizat.

Proiectul prevede şi eutanasierea, dar numai în cazul în care animalele suferă de boli incurabile dovedite.

Textul integral al proiectului poate fi consultat pe site-ul Primăriei Ploieşti.

Ploieştenii sunt chemaţi să comenteze şi facă sugestii la proiectul propus de Primăria Ploieşti pe adresa de e-mail comunicare@ploiesti.ro sau la numarul de tel/fax 0244.597.428.

În ultimele zile, pe fondul cazului din Parcul Tei din Capitală când un copil a murit după ce a fost muşcat de câinii maidanezi, câteva sute de ploieşteni au chemat hingherii pentru a ridica animalele din parcuri şi din jurul blocurilor. În acelaşi timp, adăpostul de câini de la Bucov, cu o capacitate de 600 de locuri, este aproape plin.

Pe aceeaşi temă

Consilierii PNL Ploieşti cer o şedinţă extraordinară pe tema numărului mare de maidanezi din oraş

FOTO Sterilizarea, amenzile şi taxa pe câine fertil, soluţii pentru combaterea maidanezilor din Ploieşti
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite