Ploaia îngheţată a făcut prăpăd la munte. Turiştii, blocaţi în telegondole zeci de minute. Autorităţile din  Sinaia: „Tot muntele se va inchide!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ploaia inghetata la sinaia foto ijj ph

Condiţii meteo extreme pe Valea Prahovei. Ploaia îngheţată a blocat echipamentele de transport pe cablu, astfel că zeci de turişti care se aflau în gondola din Sinaia au rămas blocaţi la înălţime zeci de minute.

Oamenii au acuzat administratorii Gondolei Sinaia că şi-au asumat riscuri prea mari pentru că au pus în funcţiune cabinele deşi existau avertismente de vreme severă.

Pe pagina oficială de Facebook a Gondolei din Sinaia curg comentariile turiştilor nemulţumiţi de faptul că au rămaşi blocaţi fie pe munte la cota 2000, fie şi mai rău, chiar în gondolele care urcă de la Cota 1400 la Cota 2000.

Administratorii Gondolei Sinaia au încercat în zadar să calmeze turiştii prin mesaje postate pe aceeaşi pagină de Facebook.

”Ambele gondole raporteaza aceeaşi problema - ploaie torenţială îngheţată pe cabluri. Sistemele de siguranţă s-au activat. Echipele lucrează, linia se va elibera. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, sunt fenomene meteo mai puţin obişnuite!”.

Unii turişti au reproşat administratorilor care se îngrijesc de transportul pe cablu de la Sinaia că au pus în funcţiune gondolele deşi exista avertizare meteo e vreme rea. Joi, fiind zi liberă, sute de amatory de sporturi de iarnă au urcat la Cota 2000 cu gondola pentru a schia pe pârtiile de mare altitudine. Din păcate ploaia şi ceaţa i-a determinat să renunţe la distracţie, dar când au vrut să se întoarcă fie n-au mai găsit drumul şi au cerut ajutor la Jandarmeria Montană, fie au constatat că gondola nu mai coboară pentru că toate cablurile au fost îngheţate.

Jandarmii din Prahova au intervenit pentru salvarea a 30 de turişti

”Banii dumneavoastră nu se numără în acest moment printre priorităţile noastre”

”Problema este ca voi nu va asumaţi conditiile meteo, dar daţi drumul la gondolă jumate de oră cât să vindeţi vreo 100 de abonamente de o zi, după care o opriţi pentru că, surpriză, este avertizare de cod portocaliu. Bistro-ul de la 2000 e plin de oameni, toaletele nu funcţioneaza şi gondola e blocată. Când coborâm, pregatiţi banii”, scrie una dintre turistele rămase blocate pe munte.

Răspunsul celor de la Gondola Sinaia a venit imediat. Administratorii au încercat să explice că banii reprezintă ultima problemă, prima fiind salvarea vieţilor celor blocaţi în gondole.

gondola sinaia facebook

”Ştim exact ce se întamplă pe munte, iar banii dvs nu se numără în acest moment printre priorităţile noastre. Mergeţi la casierii când ajungeţi jos. Siguranţa dvs da, este printre prioritati. De aceea aveţi un Bistro ca loc de refugiu, de exemplu. Dacă credeti că putem controla vremea, va înşelaţi. Nu putem. Prognozele nu indicau fenomenele meteo de azi - ploaie care îngheaţă cablurile în timpul funcţionarii. Se lucrează la remedierea tuturor situaţiilor neplacute. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar nu ne asumam vina de a nu fi prevazut vremea pe munte în detaliu. Postările de dimineaţă avertizau asupra vremii, la fel şi postările din zilele trecute, referitoare la prognoze”, a fost răspunsul reprezentanţilor Gondolei Sinaia.

Potrivit Jandarmeriei Montane, peste o sută de turişti au fost coborâţi de la Cota 2000, în grupuri, cu ratrak-ul.

Gondola Sinaia a anunţat că domeniul schiabil de la Sinaia se închide din cauza condiţiilor meteo dificile.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite