Plângere penală împotriva medicului care a realizat autopsia cadavrului fotomodelului Constantin Toma. „A ars hainele!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Prahova este implicat într-un dosar de abuz în serviciu. Doctorul este acuzat de familia unei victime că ar fi ars hainele fostului fotomodel de culoare Costantin Toma, găsit spânzurat în vila sa din Ploieşti, fără să existe o ordonanţă a procurorului de caz în acest sens.

Cazul morţii suspecte a fostului fotomodel de culoare Constantin Toma, găsit spânzurat în vila sa din Ploieşti la finalul lunii octombrie, se complică de la o zi la alta. Beatrice Comăniceanu, avocatul familiei Toma, a depus o plângere pe numele medicului legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Prahova, care a realizat autopsia cadavrului lui Constantin Toma.

”Am făcut o plângere penală împotriva medicului legist care a ars hainele fără să existe o ordonanţă dată de procuror în acest sens, care este înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti. Este cercetare pentru abuz în serviciu. Legea spune clar că hainele trebuie conservate până se pronunţă instanţa”, a declarat pentru ”Adevărul” avocatul Beatrice Comăniceanu.

Potrivit avocatului, medicul legist ar fi ars pantalonii pe care îi purta Constantin Toma în ziua în care a fost găsit spânzurat. Pantalonii şi lenjeria intimă a bărbaţilor sunt probe concludente în caz de sinucidere prin spânzurare, susţine avocatul. ”La bărbaţi, în momentul în care se spânzură, se declanşează erecţia. Aveam nevoie să vedem urmele de pe interiorul pantalonilor”, a declarat Beatrice Comăniceanu.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a confirmat pentru ”Adevărul” că în acest caz s-a început urmărirea penală in rem (pentru faptă).

”Cu privire la plângerea depusă pe numele medicului legist vă confirm că s-a înregistrat un dosar, iar în prezent se efectuează cercetări faţă de faptă, s-a început urmărirea penală in rem”, a declarat procuror Cătălin Bunea, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Surse apropiate de anchetă au precizat că medicul legist vizat de anchetă ar fi Gerard Sima, dar deocamdată urmărirea penală e in rem (pentru faptă, nu pentru persoană).

Cadavrul lui Constantin Toma se află încă la morgă

Pe de altă parte, ancheta în cazul morţii lui Constantin Toma bate pasul pe loc. Cadavrul tânărului se află încă la Serviciul de Medicină Legală din Ploieşti, iar familia nu-l poate înmormânta creştineşte, pentru că ancheta nu a fost finalizată. Avocata familiei tânărului fotomodel a precizat că deocamdată nu a intrat în posesia raportului de la autopisia care s-a realizat la Ploieşti şi nici în posesia raportului toxicologic de la INML Bucureşti. Raportul autopsiei va concluziona cauza decesului şi dacă există sau nu suspiciuni de omor, aşa cum susţin mama şi sora lui Constantin Toma.

Şeful SML Prahova, medicul Vasile Drăghici, a declarat că raportul autopsiei este finalizat, dar ”se aşteaptă ca Poliţia să plătească taxele la Institutul de Medicină Legală unde s-au trimis nişte analize. După ce Poliţia plăteşte taxele, Institutul ne dă rezultatele la analizele pe care le-am cerut noi şi în momentul respectiv se finalizează raportul. Asta este legea. Se dă drumul lucrării în momentul în care se achită taxa”, a explicat medicul Vasile Drăghici.

Drăghici a mai precizat că nu este la curent cu vreo cercetare referitoare la medicul care a efectuat necropsia în cazul lui Constantin Toma. De asemenea, jurnaliştii „Adevărul“ au încercat în repetate rânduri să vorbească cu medicul Gerard Sima, dar acesta nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere.

Constantin Toma, tânărul de culoare, în vârstă de 24 de ani, a fost găsit mort (spânzurat) în data de 28 octombrie, în vila sa dintr-un cartier de lux din Ploieşti. Descoperirea macabră a fost făcută chiar de către iubita sa. Înainte de gestul extrem, Costantin Toma a avut un conflict cu tânăra cu care avea o relaţie tensionată. Mama şi sora lui Constantin, care locuiesc în Zambia, s-au întors de urgenţă în România la aflarea veştii. Cele două femei au precizat că au găsit casa devastată, urme suspecte pe pereţi şi pe uşile de la interior. Mai mult ele spun că pe cadavrul bărbatului există răni (la cap şi la mâini) care nu ar fi trebuit să apară în cazul unei sinucideri prin spânzurare. La solicitarea familiei, criminaliştii de la IJP Prahova au reluat cercetarea la faţa locului.

Avocatul Beatrice Comăniceanu a precizat că dosarul morţii lui Constantin Toma a fost preluat de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Iniţial, ancheta a fost realizată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite