VIDEO Magazin Kaufland din Ploieşti, evacuat după o ameninţare cu bombă. Operatorii 112, anunţaţi că este în pericol şi spitalul judeţean

VIDEO Magazin Kaufland din Ploieşti, evacuat după o ameninţare cu bombă. Operatorii 112, anunţaţi că este în pericol şi spitalul judeţean

Peste 150 de clienţi au fost evacuaţi din supermarket de teama unui atentat cu bombă

Clienţii care se aflau într-un supermarket Kaufland din Ploieşti au fost evacuaţi în seara zilei de marţi, 13 noiembrie, din cauza unei ameninţări cu bombă. ”Teroristul” susţine că şi Spitalul Judeţean este în pericol.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 22.33 Verificarea celor două clădiri se face cu ajutorul unui câine special antrenat pentru detectarea dispozitivelor explozive (la exterior). În interiorul spitalului şi al complexului comercial se fac verificări doar cu ajutorul unor dispozitive speciale. 

La spital s-au deplasat de urgenţă reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, ai Prefecturii şi ai Direcţiei de Sănătate Publică.

UPDATE. ORA 21.44 Au fost evacuate 30 de persoane din spitalul judeţean. Nu este vorba despre pacienţi, ci despre rude ale acestora care se aflau în vizită.

UPDATE ORA 21.00 Pompierii militari au început montarea corturilor în curtea spitalului judeţean în eventualitatea în care va fi nevoie de evacuarea pacienţilor, anunţă Biroul de Presă al ISU Prahova.

UPDATE ORA 20.55: În cauză a fost întocmit dosar penal privind prevenirea şi combaterea terorismului

UPDATE ORA 20.52 Autospeciala de accidente colective şi calamităţi se deplasează la Spitalul Judeţean îmrepună cu o grupă operativă, anunţă ISU Prahova.

.......................................................................

Ştirea iniţială

Este panică în Ploieşti după ce un bărbat a sunat, marţi seară, la 112 şi a anunţat că a pus bombe la supermarketul Kaufland aflat în zona de nord a municipiului Ploieşti, dar şi la Spitalul Judeţean Ploieşti.

Desfăşurare masivă de forţe în curtea Spitalului Judeţean din Ploieşti unde o persoană, cel mai probabil un bărbat, a anunţat că a pus o bombă FOTO ziarulincomod.ro

Conducerea magazinului a decis să evacueze centrul comercial unde se aflau, la ora anunţului, peste 150 de persoane.   

La Spitalul Judeţean, nu se vor evacua deocamdată pacienţii pentru că se ia în considerare că la mijloc este o farsă, dar pompierii militari au montat coruturi de prim ajutor pentru eventuale victime

Atât la Kaufland cât şi la unitatea medicală s-au deplasat forţe ale Ministerului de Interne pentru a face cercetrile specifice.

O parte dintre clienţii evacuaţi din magazin au fost nemilţumiţi că au fost nevoiţi să aştepte în firg zeci de minute pentru a-şi recupera cumpărăturile.

În paralel, este cătuată şi persoana care a făcut anunţul.     

Deocamdată nu se ştie decât că este vorba despre ”o voce de bărbat”, conform Biroului de Presă al IJP Prahova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările