Peste 20 de centre de vaccinare din Prahova nu se pot deschide din cauza lipsei de personal. Medicii, momiţi cu salarii uriaşe

Peste 20 de centre de vaccinare din Prahova nu se pot
deschide din cauza lipsei de personal. Medicii, momiţi cu salarii uriaşe

Vaccinare

Se caută urgent personal medical în Prahova pentru ca autorităţile să poată deschidă alte 25 de centre de vaccinare. Un medic care accept să se implice în activitatea de imunizare a populaţiei primeşte aproximativ 15.000 lei lunar.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

În judeţul Prahova se caută personal medical de specialitate, care să asigure buna desfăşurare a procesului de vaccinare anti COVID-19. Implicarea în campania de vaccinare poate suplimenta veniturile persoanelor calificate să desfăşoare activităţi medicale cu sume considerabile. Un medic poate câştiga în campania de vaccinare anti Covid-19 circa 15.000 lei lunar, sume asigurate de la bugetul de stat.

”În baza unui contract de prestări servicii, primăriile localităţilor în care vor funcţiona centrele de vaccinare vor plăti 90 lei / oră pentru medici, 45 lei /ora pentru asistenţi şi 20 lei /ora pentru registratori. Modelul de contract şi sumele aferente sunt stabilite prin Ordin de Ministru şi vor fi decontate din bugetul de stat. Prefectura judeţului Prahova pune la dispoziţie un număr de telefon, pentru a facilita accesul rapid la informaţii şi stabilirea modalităţii de colaborare cu primăriile localităţilor în care vor funcţiona centre de vaccinare”, anunţă Prefectura Prahova.

 Cei interesaţi sunt rugaţi să apeleze la 0753.930.252

Lipsa personalului medical este o problemă majoră la nivelul judeţului Prahova. Acesta este şi motivul pentru care autorităţile judeţene fac un apel public către toţi medicii care se alătura campaniei de vaccinare şi în lupta anti Covid-19 din Prahova.

Prefectul judetului Prahova, Cristian Ionescu a solicitat si implicarea primăriilor, ale căror comunităţi sunt arondate centrelor de vaccinare, pentru a găsi soluţii la nivel local în atragerea personalului medical şi, implicit, imunizarea cât mai curând a populaţiei din aceste zone.

        În judeţul Prahova, au fost amenajate şi urmează să fie operaţionalizate centre de vaccinare în municipiile Ploieşti şi Câmpina, în oraşele Băicoi, Boldeşti-Scăeni, Breaza, Buşteni, Comarnic, Mizil, Plopeni, Sinaia, Urlaţi, Vălenii de Munte şi în comunele: Ariceştii Rahtivani, Bărcăneşti, Berceni, Blejoi, Brazi, Brebu, Bucov, Ciorani, Filipeştii de Pădure, Floreşti,  Măneciu, Păuleşti, Puchenii Mari, Târgşoru Vechi, Vărbilău, Valea Călugărească, Valea Doftanei.

Citeşte şi:

Localnicii dintr-o comună din Vrancea, programaţi şi duşi cu autocarul la centrele de vaccinare. Primar: „În fiecare zi vom face deplasări“

Soluţii pentru evitarea irosirii dozelor de vaccin anti-COVID. Unde pot să anunţe românii care nu pot ajunge la programare şi ce trebuie să facă medicii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările