Pesta porcină se extinde cu rapiditate în Prahova. Au fost depistate noi focare

Pesta porcină se extinde cu rapiditate în
Prahova. Au fost depistate noi focare

Unul dintre focarele de pesta procină a fost depistat pe un fond de vânătoare

Centrul local de combatere a bolilor Prahova s-a reunit miercuri, 14 august, în şedinţă pentru a aproba trei planuri de măsuri privind combatarea unor focare de pestă porcină africană, confirmate recent pe raza judeţului nostru.

Cele trei noi focare sunt confirmate în următoarele localităţi: comuna Poienarii Burchii sat Ologeni şi sat Poienarii Burchii şi un focar la un porc mistreţ pe fondul de vânătoare 11 Gherghita de pe raza comunei Poienarii Burchii.

Aplicarea planului de măsuri se va face şi în exploataţiile nonprofesionale în care apar focare secundare de pestă porcină africană, cu informarea CLCB Prahova.

Până în acest moment, în judeţul Prahova au fost confirmate 34 de focare de pestă porcină africană la porci domestici şi încă 8 focare la porci mistreţi, pe fonduri de vânătoare.

Mai multe detalii privind zona de protecţie, respectiv zona de securitate aferente acestor noi focare puteţi afla consultând următorul link: https://ph.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/

Şi pe această cale atragem atenţia cetăţenilor care cresc suine în gospodărie sau în ferme, să anunţe medicul veterinar din localitate îndată ce constată că animalele sunt apatice, nu mai mănâncă, beau multă apă, au febră mare, au scaune diareice şi zac

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: