Percheziţii la primarul din comuna Ciorani. Ancheta vizează o fraudă la alegerile locale de anul trecut

Percheziţii la primarul din comuna Ciorani. Ancheta vizează
o fraudă la alegerile locale de anul trecut

Marin Voicu, primarul comunei Ciorani, flancat de poliţişti în curtea primăriei în timpul percheziţiilor FOTO ziarulincomod.ro

18 percheziţii au loc, miercuri dimineaţă, în comuna prahoveană Ciorani într-un dosar provind o suspiciune de fraudă electorală la alegerile locale din septembrie 2020.

UPDATE: Frauda electorală se pare că nu viza rezultatul alegerilor pentru funcţia de primar din Ciorani. Marin Voicu, edilul comunei de trei mandate, nu avea un contracandidat puternic şi este foarte apreciat în comună. El a câştigat primăria cu un scors uriaş, de peste 70 la sută.

Reamintim că în septembrie 2020 au fost alegeri inclusiv pentru desemnarea consilierilor locali, dar şi pentru desemnarea preşedintelului Consiliului Judeţean.

Comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti

La data de 09.06.2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova - Serviciul investigaţii criminale, au efectuat un număr de 18 percheziţii domiciliare într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale prev. de art. 391 al.1 Cod penal.

Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea.

Primarul Marin Voicu (tricou negru), flancat de poliţişti în timpul percheziţiilor care au loc miercuri la Primăria Ciorani FOTO captura video ziarulincomod.ro

În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice,

Urmează a fi aduse pentru audieri un număr de 17 persoane

..................................

Ştirea iniţială

Vizat este primarul comunei, Marin Voicu, dar şi alţi angajaţi ai primăriei din localitate. Percheziţiile au loc inclusive la sediul Primăriei Ciorani, potrivit unor surse judiciare.

Ancheta în acest dosar a pornit de la o suspiciune privind o posibilă fraudă electorală legată de rezultate ”măsluite” în timpul turului de scrutin din septembrie 2020. În luna martie a acestui an, mai mulţi saci au fost furaţi dintr-o anexă a Judecătoriei Mizil. Documentele erau depozitate acolo tocmai pentru că erau considerate probe în anchetă.  

Percheziţiile sunt făcute de Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Prahova sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti

  Ştire în curs de actualizare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările