Paradox românesc: ministrul de Interne îi ameninţă cu închisoarea pe cei cu certificate de vaccinare false, dar în Prahova cei prinşi au fost lăsaţi liberi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia Prahova a făcut percheziţii într-un centru de vaccinare din Prahova unde s-au vândut certificate false de vaccinare FOTO captură video
Poliţia Prahova a făcut percheziţii într-un centru de vaccinare din Prahova unde s-au vândut certificate false de vaccinare FOTO captură video

În timp ce ministrul de Interne, Lucian Bode, ameninţă că toţi cei care au certificate de vaccinare fictive vor merge la închisoare, în Prahova falsificatorii de astfel de documente nici măcar nu au fost arestaţi.

Cei patru lideri ai grupării de falsificatori de certificate de vaccinare care activa în localităţile din zona Valea Prahovei şi Ploieşti au fost plasaţi în control judiciar de Tribunalul Prahova.

 Procurorii care coordonază ancheta au contestat decizia Tribunalului şi au cerut la Curtea de Apel arestarea celor doi asistenţi medicali şi a complicilor lor, un brancardier şi un instalator.

Pe numele altor câteva zeci de suspecţi în cauză, adică cei care au dat bani grei ca să intre în posesia unui certificat fără să fi trecut pe la un centru de vaccinare, nici măcar nu a fost emisă o minimă măsură preventivă. Sunt liberi, cu interdicţia să mai ia legătura cu liderii grupării de falsificatori

 Alina Mititelu, Adrian Manole, Sebastian Pancu, Florin Tomis Matei sunt cei patru inculpaţi reţinuţi joi noapte de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova sub acuzaţiile de luare de mită, trafic de influenţă, fals informatic şi uz de fals.

Sunt acuzaţi că, din luna iulie 2021 şi până  la început de octombrie, au racolat oameni dispuşi să plătească  între 200 şi 800 de lei pentru pentru un certificat de vaccinare fals de care aveau nevoie la ieşirea din ţară. Cei mai mulţi dintre clienţi sunt din zona Buşteni- Sinaia, dar şi din comuna Valea Călugărească şi Ploişeti. Surse judiciare au precizat că sunt cel puţin 80 de persoane care s-au vaccinat ”la chiuvetă”, apelând la serviciile grupării de la Valea Călugărească, unde funcţiona centrul de vaccinare.

Medicul Marian Tomiţă, cea care coordonează activitatea centrului de vaccinare de la Valea Călugărească, are calitate de martor în dosar. Procurorii nu au reuşit să probeze până la această oră că doctorul este implicat în activitatea infracţională.

Toţi cei care vor mai încerca să obţină adeverinţe de vaccinare sau certificate verzi false vor merge la închisoare, a avertizat, luni, ministrul interimar de interne, Lucian Bode. Peste 800 de persoane sunt cercetate în prezent fie pentru că au folosit acte false care dovedesc vaccinarea, fie că au ajutat la emiterea acestora.

„Am văzut foarte mulţi români, vorbim de sute, sunt mulţi, care apelează la certificate de vaccinare false. Avem 362 de dosare penale, 850 de persoane cercetate pentru teste PCR false, pentru certificate şi adeverinţe de vaccinare false. Le transmit tuturor: toţi vor merge la puşcărie. Apetitul va scădea după ce vor fi primele condamnări", a declarat Lucian Bode.

Vă recomandăm şi:

Ministrul de Interne, mesaj pentru românii cu certificate de vaccinare false: Toţi vor merge la puşcărie

Asistenţii care cereau şpăgi pentru imunizare fictivă, în control judiciar. Numele suspecţilor care au profitat de circuitul paralel de vaccinare

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite