Panică în Ploieşti: un tânăr îmbrăcat în costum de arab, cu turban pe cap şi cu un pistol de jucărie în mână a scos jumătate din Poliţie în stradă

Panică în Ploieşti: un tânăr îmbrăcat în costum de arab, cu turban pe cap şi cu un
pistol de jucărie în mână a scos jumătate din Poliţie în stradă

Cinci tineri teribilişti au mimat un atentat în Ploieşti   FOTO Ziarul Incomod

Alertă în Ploieşti, miercuri seara, după ce cinci tineri teribilişti au mimat un atentat terorist în centrul oraşului, în zona Caraiman. Tinerii se aflau într-un BMW de culoare neagră cu numere de Bacău, iar unul dintre ei era îmbrăcat într-o pelerină albă, cu turban pe cap, iar în mână avea un pistol de jucărie cu capse cu care ameninţa trecătorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Martorii povestesc că tinerii opreau maşina acolo unde vedeau un grup de oameni şi, în limba engleză, întrebau de o anumită adresă.

 Ca să fie mai credibili, au scos pe geam şi un pistol cu capse care, în momentul în care este activat, imită destul de bine zgomotul unei arme autentice, în plus scoate şi puţin fum. În întuneric şi în contextul antentatelor de la Londra, oamenii nu şi-au dat seama că este vorba doar despre o glumă proastă şi au alertat poliţia.

Un cetăţean a sunat la 112 şi a anunţat că mai mulţi cetăţeni străini au tras cu arma în centrul Ploieştiului. Ba mai mult, omul le-a spus poliţiştilor că glonţul a trecut pe lângă el şi a lovit o maşină.

În câteva minute centrul oraşului s-a umplut de maşini de Poliţie, principalele ieşiri au fost blocate, iar alerta a fost dată şi în judeţele învecinate, de teamă ca maşina cu numere de înmatriculare în Bacau să nu scape spre Nordul ţării.

BMW-ul plin cu „terorişti” a fost identificat şi oprit în trafic după o alergare ca în filme. Puştii teribilişti au fost coborâţi din maşină, culcaţi la pământ şi încătuşaţi. Au fost conduşi la sediul Poliţiei unde au fost audiaţi. Aceştia au declarat că n-au vrut decât să facă o glumă şi că nu şi-au dat seama că se poate ajunge la ceva grav.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru tulbularea ordinii şi liniştii publice, dar având în vedere că patru dintre cei cinci teribilişti sunt minori, aceştia nu riscă decât o amendă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: